KookJij

Ingevroren kruiden

Een heerlijk ingevroren kruiden recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ingevroren kruiden te bereiden

Zorg er voor dat de kruiden helemaal droog zijn.Snijd ze fijn en doe ze in een plastic zakje of liever nog in een plastic bakje met deksel en stop ze in de vriezer.

Toevoeging als gevolg van reacties. Mijn ideale bereidingswijze: vries de kruiden in een plastic zakje in. Zijn de kruiden aan elkaar gevroren, maak ze dan los door ze in het plastic zakje te masseren. Doe ze dan in een plastic tupperware bakje. Bij gebruik schep je in enkele seconden een eetlepel vers kruid uit de vriezer.

Mijn kookverhaal (ruud thunnissen)

Iedereen kent het probleem. Je hebt heerlijke verse kruiden uit eigen tuin of in een potje van de supermarkt, goed voor ‘tig’ maaltijden, maar het grootste deel blijft uiteindelijk ongebruikt. Tip: trek er even wat tijd voor uit om een aantal kruiden die je lekker vindt in te vriezen. Je hebt er dan maanden plezier van. Zelf maak ik altijd in één keer een voorraadje (circa 30 eetlepels) verse bieslook, basilicum en peterselie in de vriezer. Ook bosui - meestal veel te grote hoeveelheid voor één toepassing - kan op deze manier prima worden ingevroren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rob mascini

rob mascini zegt:
dank Liske! Ik ga het weer proberen!:)
Liske

Liske zegt:
Je moet het ook niet ontdooien voor gebruik! Gewoon bevroren toevoegen aan het gerecht, anders verleppen ze inderdaad.:(
rmascini

rmascini zegt:
ik heb het een keertje zo gedaan, maar toen ik het voor gebruik ging ontdooien was alles zo nat en verlept, dat ik het weggegooid heb... ik vertrouwde het niet. Wat zou er mis gegaan zijn?
mia7

mia7 zegt:
Ik doe het altijd in de houder van de ijsblokjes,idiaal .
:)
vuurwerker

vuurwerker zegt:
Ruud, dit is een super idee. Ik begon er 20 jaar geleden mee om verse koriander te bewaren;) Ik gebruik daar van die ijsblokjes houders voor, die vul ik dan met kruiden en als ik dan kruiden nodig heb kan ik 1 of 2 ijsblok kuipjes pakken;)
Ruud van mij een dikke 10 en is weer een beetje jammer dat er een waardering van een 1 op staat.En zeker als het al zes keer op rij is. Mocht het de zelfde persoon zijn mogen ze wat mij betreft dat persoon een ban geven.
Groetjes Willem
inged

inged zegt:
Hallo Ruud,
Ik doe deze techniek ook met dragon, omdat dit een sterke smaak heeft hoef je hier ook niet veel van te gebruiken en vries ik dit ook in. Ik maak porties in aluminiumfolie en vries deze dan in in een diepvrieszakje zo hoef je maar een portie er uit te nemen en kan de rest in de vriezer blijven, want ik heb ondervonden dat ingevroren kruiden erg snel ontdooien, simpel al door de warmte van je handen en zo heb je dat probleem niet.
Met vriendelijke groeten Inge;)
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Ruud,

Wij gaan hier mee bezig!

Harry Löhr,

KookJij.nl
ruud

ruud zegt:
Dit is het zesde recept op rij, dat als eerste waardering een 1 krijgt waarschijnlijk van één en dezelfde kleuter:(