KookJij

Indonesische gebakken rijst met speklapjes

Jaren geleden aten we bij een nicht van ons heerlijke nasi met speklapjes. Zij had dit recept van haar uit Indonesië afkomstige moeder. Die nasi is me altijd bijgebleven. Pas kwam ik een recept tegen met gebakken rijst met speklapjes. Ik kan me niet meer herinneren of dit hetzelfde smaakte, maar we vonden deze nasi ook erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie: 606 kCal energie
24 Gram eiwit
28 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: aangepast recept uit een oude Tip Culinair (2003)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indonesische gebakken rijst met speklapjes te bereiden

  1. Kook de rijst liefst een dag tevoren volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
  2. Verhit de olie in de wok en bak hierin de speklapjes knapperig en bruin. Haal de speklapjes uit de pan en zet ze even apart.
  3. Bak de knoflook, Spaanse peper en de prei in het overgebleven vet en bak deze plm. 3 minuten. Roer de trassi erdoor en bak dit 1 minuut mee. Voeg de rijst en de speklapreepjes toe. Roer goed door elkaar en bak de rijst tot alles goed verwarmd is.
  4. Voeg nu de taugé en de ketjap asin toe.
  5. Proef en maak de rijst op smaak met zout of nog wat ketjap asin.
  6. Bak een omelet van de losgeklopte eieren , gekruid met peper en zout in een koekenpan.
  7. Snij het ei in kleine stukjes en meng dit door de gebakken rijst.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst