Recept
« Terug naar recepten
					
						Indische koolraap
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Indische koolraap
Een heerlijk indische koolraap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									dick b
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wokken
 - > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									eigen variant op MergenMetz
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Indische koolraap te bereiden
  Snij de koolraap in blokjes. Neem een braadpan of een wok. Verhit de olie. Heet. Het mag dampen. Roerbak de ui hard. Als ze bruin begint te worden, de koolraap erbij doen, onder voortdurend omscheppen even doorbakken en dan de kokosmelk erbij. Vuur laag.
Meng de kipsaté zonder de stokjes erdoor, tot het een lekkere bruine saus is. Voeg appel toe. Doe wat sambal erbij en de ketjap. Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen. Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar. Opdienen met rijst.
									Meng de kipsaté zonder de stokjes erdoor, tot het een lekkere bruine saus is. Voeg appel toe. Doe wat sambal erbij en de ketjap. Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen. Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar. Opdienen met rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
van bloemkool benadert.....
Deze combi lijkt me wel smakelijk.
:D:D
                    
Lydia zegt: