KookJij

Indisch gekruid rundvleesstoofpotje uit de OVEN

Dit is toch wel zo heerlijk. Ik kreeg een receptkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en verk( n) ocht.....Deze stoof mag blijven. Heerlijk qua smaak en licht pittig. Gemakkelijk om te maken, want de oven gaat voor je aan de slag.Lekker met..... zie beneden.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Keurlager
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch gekruid rundvleesstoofpotje uit de OVEN te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 250ºC.
  2. Bestrooi het vlees met wat zout en peper.
  3. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan.
  4. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee.
  5. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut.
  6. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat.
  7. Laat alles aan de kook komen. Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven.
  8. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of maïzena.
  9. Voor de Slowcooker of stoven op een gaspit moet je wel ruim 2 uur uittrekken voor de bereiding. Hete luchtoven gaat sneller. Serveertips Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met Mijn-licht-pittige-oosterse-komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst