KookJij

Huisgemaakte appeltaart van western cuisine

Een heerlijk huisgemaakte appeltaart van western cuisine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Huisgemaakte appeltaart van western cuisine te bereiden

Bereiding:
Kneed van de bloem, boter, basterdsuiker, kardemom en eidooier een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het enkele uren rusten in de koelkast. Bekleed vervolgens met 2/3 deel van dit deeg een springvorm van 26 cm doorsnede.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Vermeng ze met de kaneel en de suiker en vul hiermee de springvorm.
Rol het overgehouden deeg uit en snijd hier reepjes van. Leg deze reepjes in ruitjesverband boven op de appels.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met een eetlepel melk.
Bak de taart in een tot 175 °C voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart iets afkoelen en verwarm intussen de abrikozenjam in een pannetje. Bestrijk hiermee de bovenkant van de nog warme taart.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst