KookJij
Lees meer Lees minder

Wokken

Wokken is al helemaal ingeburgerd in onze keuken. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Zowel met vis en vlees, ook een gezonde groenwok zul je vinden op deze pagina. Het voordeel is dat het snel klaar is en ook nog heel gezond.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Wokken recepten

    1. . Ingredienten: 3 eetl. Bieslook, gevriesdroogd, 1 bak Champignons, 1 eetl. Gehakte knoflook, 1 eetl. Ketjap, 200 gr. Mie, grof, 3 stuks Paprika (stoplicht), 500 gr. Prei, 1 grote Rookworst, 2 theel. Sambal, 250 gr. Taugé, 2 eetl. Wokol...
    2. Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer va... Ingredienten: 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps), 6 tenen knoflook (ongeschild), 6 eetlepels olijfolie
    3. Ingredienten: Bouillon:, 1 ½ liter water, 3 Groentenbouillonblokjes, 1 Ui, Knoflook, Om mee te Fonduen:, Verschillende soorten vlees zoals: kip, biefstuk, gehaktballetjes etc…., Reken op 200-250 gr vlees per persoon., Verschillende so...

    4. Ingredienten: zout en peper, 100 g peultjes, 1 prei, 2 teentjes knoflook, 50 g gerookte spekreepjes, 150 g rundergehakt, 100 g taugé, 250 g noedels, 1 pakje Indonesische bami goreng kruidenpasta van MeiAsia, 1 el wokolie
    5. Heerlijke mix van groenten, aardappel en kip met een pittige twist. Ingredienten: Kipfilet, Paprika, Kastanjechampignons, Courgette, Ui, Tomaatjes, Knoflook, Cajunkruiden, Bouillonblokje (tuinkruiden), Peper, Kipkruiden (pikante), Sambal, Aardappelen, Olijfolie
    6. Ingredienten: 400-500 g kipfilet in blokjes, sojasaus, zwarte peper uit molen, sesamolie, bloem, 2 uien, paprika rood, paprika groen, 200 g champignions, lente-uitjes,, ± 5 teentjes knoflook (event knoflook naar smaak : minimaal 2 tee...
    7. Ingredienten: 600 g kleine spruitjes, zout, 3 cm verse gemberwortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 g champignons, 2 eetlepels neutrale (wok)olie, 500 g verse gamba’s, 1/2 dl droge Sherry, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, (v...
    8. Ingredienten: 1 pak à 250 gram Chinese mie (noedels), 1 zak roerbakmix naar smaak (bijv. Aziatisch, Hollands, Italiaans), 1 pond rundergehakt, licht gekruid, 1 zakje mix voor bami, 1 bos koriander, evt. smaakmakers als sojasaus, samba...

    9. Ingredienten: 1/2 Chinese kool, 200 gram kipfilet, 5 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1/4 liter kippenbouillon, ketjap manis, 75 gram ongezouten cashewnoten
    10. Ingredienten: zakje champignon roerbakmix (350 gram), 300 gram varkensroerbakvlees, 350 gram voorgekookte aardappelpartjes, kerriepoeder, olie, klein scheutje kookroom, peper en zout, wokblokje knoflook van Maggi
    11. Ingredienten: .250 gr rundergehakt, .15 st mie nestjes voor bamie van het merk honig, .250 gr champignons, .1 zak roerbakgroente, .1 zakje mix voor nasi goreng van conimex, .1 rode paprika, .1 ui, .3 knoflook teentjes, .olijfolie, .zo...
    12. Een smakelijke, simpele wokschotel. Ingredienten: 1 grote ui, 500 gr gemarineerde kipfilets, 400 ml kokosmelk, 500 gr chinese wokgroenten (bamboe, peulen, soyascheuten, chinese kool), 1 blokje kippenbouillon, 500 gr rijst, boter
    13. Ingredienten: voor plusminus 4 personen aardappelen,, olie om in te bakken,, 1 grote ui,, minimaal 3 teentjes knoflook, minimaal 1-2 theelepel sambal oelek,,, stuk trassi, 1 theelepel laos,, 1 eetl bruine suiker,, ketjap ,, ietsje zou...

    14. Ingredienten: eetlepel olie (bijv. olijfolie), een witte kool (ongeveer 500 gram), 1 ui, 200 gram magere spekreepjes (om uit te bakken), 1 banaan, half bouillonblokje, knoflook naar smaak, zout naar smaak, scheutje zoete sojasaus (naa...
    15. Ingredienten: 350 gram schnitzel of filetlapjes, 2 bolletjes stemgember uit een pot, 3 teentjes knoflook, 50 gram peultjes, 100 gram witte kool, 1 rode paprika, 2 wortels, 100 gram taugé, 4 eetl. olie, 1 theel. zout, 2 eetl. sesamolie...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kruidnootjes
    Kruidnootjes Categorie Sinterklaas, Sinterklaas
    Niet alleen lekker in de Sinterklaas periode maar het hele jaar als koekjes Ingredienten: 100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine basterdsuiker, 40 gram harde boter, 1 theel. speculaaskruiden, 2 eetl. melk
  2. Groene koolschotel
    Groene koolschotel Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 grote Rookworst, 1 Groene/savooie kool, 1 Ui, 75 gr. Paneermeel, 1 eetl. Kerriepoeder, 150 gr. Oude kaas, geraspt, 2 eetl. Boter, 1 dl. Bouillon
  3. Zuurkoolschotel bacon-ui
    Zuurkoolschotel bacon-ui Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 pot Aardappel Anders, bacon ui, 600 gr. Aardappelschijfjes, diepvries, 500 gr. Gehakt, half-om-half, gekruid, 1 eetl. Margarine, vloeibaar, 1 Paprika, groen, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 750 gr. Zuurkool
  4. Tomatensoep, Chinese
    Tomatensoep, Chinese Categorie met Groente
    Niet meer naar de Chinees. Ingredienten: 2 eetl. Basterdsuiker, bruin, 1 mespuntje Cayennepeper, 1 eetl. Gembersiroop, 150 gr. Kalkoenfilet, 1 pot Kippenbouillon, 75 gr. Prei, 1 theel. Ketjap, 2 pakjes Tomato Frito (Heinz), 5 dl. Water
  5. Bospaddenstoelensoep
    Bospaddenstoelensoep Categorie met Groente
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Bospaddenstoelensoep (Jumbo), 100 gr. Champignons, 100 gr. Oesterzwammen, 100 gr. Shii-take, 1 Sjalotje, 150 gr. Schouderhamreepjes, 2 eetl. Peterselie, vers, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 1,5 liter Water, peper
  6. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  7. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  8. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  9. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  10. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum