KookJij
Lees meer Lees minder

Vis, schaal- en schelpdieren

De heerlijkste vis, schaal- en schelpdieren recepten vind je op deze pagina. Vis is reuze gezond, dus een aanrader om dit vaak op het menu te zetten. De keuze is enorm, van gebakken vis tot een rijk gevulde pasta met schepdieren.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Vis schaal en schelpdieren recepten

    1. Ingredienten: 300 g kabeljauwfilet (in blokjes), 250 g zalmfilet (in blokjes), 100 g garnalen, 4 wortelen, 2 preien (wit), 1 blokje visbouillon, 100 ml wijn, droge, witte, 200 ml Room van Campina, 1 el marjolein (vers, gehakt), 1 el p...
    2. Ingredienten: 200 g zalmfilet, in blokjes, 200 g tongfilet, 20 g gepelde garnalen, 4 dl visfumet, 75 g boter, 75 g bloem, 1 dl witte wijn, 4 dl room, 125 g champignons, 150 g gemalen kaas, zout, peper
    3. Ingredienten: 1 pak scampi's, ongeveer 32 stuks, 100 gr boter, 200 ml olijfolie, 8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt, zout, peper, indien pikant gewenst: Cayennepeper

    4. Ingredienten: 600 g pangafilet (diepvries), zout, peper, boter, 2 uien, 8 tomaten, 1 teen knoflook, 1 blokje visbouillon, 2 el witte wijn, 1 pak zilvervliesrijst, 25 g pijnboompitten, 2 el gehakte basilicum, 2 el olijfolie extra vierg...
    5. Ingredienten: 200 gram sjalotjes, 200 gram kleine champignons, 60 gram boter, 1 theelepel suiker, peper en zout, 30 gram bloem, 5 deciliter visbouillon, van tablet, 1,25 deciliter créme fraiche, 3 theelepels citroensap, 400 gram kabel...
    6. Ingredienten: 2 flinke pangasiusfilets of tilapia, 2 niet te dikke preien, 2 el olijfolie, 0,5 el (of meer naar smaak) kerriepoeder, wat citroensap, 125 ml crème fraïche, geraspte kaas naar smaak, zout en peper naar smaak, wat boter o...
    7. Ingredienten: 64 scampi’s, 12 teentjes knoflook, 120 ml dragonazijn, 60 ml water, 500 ml room, 1 bos peterselie, 4 tomaten, ½ koffielepel chilipoeder, Zout en peper
    8. Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer va... Ingredienten: 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps), 6 tenen knoflook (ongeschild), 6 eetlepels olijfolie

    9. Ingredienten: 1 grote scheut zonnebloemolie, 3-5 uien in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel tot, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 kleine gele Madame Jeanette, 1 volle eetlepel Surinaamse masala/kerrie, 1 Maggi bouillonblokje...
    10. Ingredienten: +/- 600 gr kabeljauwwangen, - bloem, - viskruiden, -boter, - olijfolie
    11. Ingredienten: - 8 tongfilets, - 500g kleine mosselen, - 50g grijze garnalen, - 250g champignons, - 5dl visbouillon, - 1dl room, - 1 glas droge witte wijn, - Citroensap, - Verse bieslook, - Peper en zout
    12. Ingredienten: 250 g scampi (diepvries, zak a 500 g), 3 eetlepels ketjap asin, 2 teentjes knoflook (geperst), chilipeper, 1 limoen (geperst), 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel olie
    13. Ingredienten: 200 gram garnalen, 1 ei, 100 ml slagroom, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepel dille, fijngesneden, 50 g boter, 8 plakken bacon of ontbijtspek, peper en zout, 600 gram kabeljauw aan één stuk, zonder vel

    14. Ingredienten: 2 zalmfilets, 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el Dijonmosterd, 1 tl vloeibare honing, 2 tl boter, 1 el olijfolie, 1 el ketjap manis, zout en peper
    15. Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  2. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  3. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  4. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  5. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  6. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  7. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem
  8. Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes
    Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes Categorie Ovenschotels
    Vis en prei zijn altijd een goede combinatie Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet, 3 preien, 2 eetl. kerrie( probeer de marrokkaanse eens), 200 ml. room-culinair of slagroom, 150 gram geraspte pittige kaas, citroen of citroensap, olijf- of arachideolie, zwarte peper en zout uit
  9. Spinaziestamppot
    Spinaziestamppot Categorie Stamppot
    . Ingredienten: 500 gr. Aardappels , 750 gr. Spinazie, gehakt, (diepvries), 2 eetl. Knoflook, gehakt, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 2 eetl. Mosterdsaus (Calvé), 100 gr. Oude kaas, geraspt, 1 Ui
  10. Gegratineerde makreelfilet
    Gegratineerde makreelfilet Categorie Warm
    Gegratineerde makreelfilet Ingredienten: knoflook, geperst of, Easy knoflook (Silvo, tube a 75 g), olijfolie, gezeefde tomaten, John West Makreelfilets in Gekruide Tomatensaus (a 125 g), basilicum, in reepjes, mozzarella, Parmezaanse kaas, geraspt, Ciabatta o