-
Provençaalse zalm
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
25 min
Zalm, tomaat en geitenkaas een perfecte combinatie!
Ingredienten: 4 zalmhaasfilet, zonder vel (à 150 g), 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 tl Provençaalse kruiden, 2 bakjes cherry trostomaten (à 300 gram), 100 gram zachte geitenkaas zonder korst, 4 tl honing, 4 takjes basilicu...
-
Tonijnburgers (Balchi di tuna)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
-
Pangafilet uit de oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
40 min
Ingredienten: 600 g pangafilet (diepvries), zout, peper, boter, 2 uien, 8 tomaten, 1 teen knoflook, 1 blokje visbouillon, 2 el witte wijn, 1 pak zilvervliesrijst, 25 g pijnboompitten, 2 el gehakte basilicum, 2 el olijfolie extra vierg...
-
Zalm met bruine suiker, mosterd en honing (oven)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
35 min
Ingredienten: 2 zalmfilets, 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el Dijonmosterd, 1 tl vloeibare honing, 2 tl boter, 1 el olijfolie, 1 el ketjap manis, zout en peper
-
Scampi's in een looksausje
Categorie: Voorgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Ingredienten: 64 scampi’s, 12 teentjes knoflook, 120 ml dragonazijn, 60 ml water, 500 ml room, 1 bos peterselie, 4 tomaten, ½ koffielepel chilipoeder, Zout en peper
-
Spaghetti met paling van Jonnie Boer
Categorie: Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren, Valentijnsdag
20 min
Ik ben altijd dol op recepten met een verhaal en zeker ook nog eens als
blijkt dat het een heerlijk recept is zoals dit.
Dit is het ultieme Valentijsrecept...
Ingredienten: 200-250 gram spaghetti, 1 klein teentje knoflook, 1 sjalot, scheut Prosecco, 1 dun preitje (of enkele lente uitjes), 125 gram gerookte paling, handvol peterselie, 2 tomaten (in blokjes) of +/- 15 kleine smaaktomaatjes, v...
-
Kabeljauwwangen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: +/- 600 gr kabeljauwwangen, - bloem, - viskruiden, -boter, - olijfolie
-
Knoflookgarnalen uit de oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 1 pak scampi's, ongeveer 32 stuks, 100 gr boter, 200 ml olijfolie, 8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt, zout, peper, indien pikant gewenst: Cayennepeper
-
Paling uit de Oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: ± 1 kg paling schoongemaakt, gestroopt, alle bloedvaatjes verwijderd en verdeeld in moten van 5 - 7 cm. Droogdeppen de paling en daarna bestrooien met ietsje zout en flink veel cayennepeper, 100 gram roomboter of meer, 1...
-
Pittige Indonesische kabeljauwschotel met ketjap
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Een heel eenvoudige ovenschotel met kabeljauw. De vis gaat rauw in de schotel samen met gebakken uien, kruiden en de ketjap. Lekker met aardappelpuree of r...
Ingredienten: 3 uien, 2 teentjes knoflook, 600 gram kabeljauwfilet (kabeljauwhaasje), 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 2 eetlepelsketjap manis (zoete), 1 theelepel sambal oelek, 1 glas droge witte wi...
-
Doornhaai met groenten en aardappelen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: - een stuk doornhaai +/- 500 gr, - 4 aardappelen beetgaar in vier gesneden, - 10 tal champignons in schijven gesneden, - 1 tomaat in kwartjes gesneden, - 1 wortel in reepjes gesneden, - gemalen zwarte peper, - dille, - p...
-
Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg
Categorie: Overig, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
45 min
Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in
40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een
fijne amuse o...
Ingredienten: 1 rol vers bladerdeeg op bakpapier , 6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild , 150 gram gerookte zalm , 4 el mascarpone, rasp van een ½ citroen , 3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt, beetje gesnipperde...
-
Pangasiusfilet met prei in kerrieroom
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
35 min
Ingredienten: 2 flinke pangasiusfilets of tilapia, 2 niet te dikke preien, 2 el olijfolie, 0,5 el (of meer naar smaak) kerriepoeder, wat citroensap, 125 ml crème fraïche, geraspte kaas naar smaak, zout en peper naar smaak, wat boter o...
-
Normandische tongrolletjes
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Overig
30 min
Ingredienten: - 8 tongfilets, - 500g kleine mosselen, - 50g grijze garnalen, - 250g champignons, - 5dl visbouillon, - 1dl room, - 1 glas droge witte wijn, - Citroensap, - Verse bieslook, - Peper en zout
-
Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay
Categorie: Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
(Zalm)forel is een zoetwatervis die behoort tot de zalmachtigen. De smaak
is soms wat gronderig. Paling kan dat ook hebben, maar gerookte forel en
paling v...
Ingredienten: 500 gram trostomaten, 15 gedroogde tomaten in olie (ca. 85 g), 2 teentjes knoflook, grof gehakt, 4 sjalotjes, grof gesnipperd, 175 ml olijfolie, sap van ½ citroen, 500 g tagliatelle (of pappardelle), 400 g gerookte forel...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart