KookJij
Lees meer Lees minder

Vis, schaal- en schelpdieren

De heerlijkste vis, schaal- en schelpdieren recepten vind je op deze pagina. Vis is reuze gezond, dus een aanrader om dit vaak op het menu te zetten. De keuze is enorm, van gebakken vis tot een rijk gevulde pasta met schepdieren.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Vis schaal en schelpdieren recepten

    1. Ingredienten: 1 pak scampi's, ongeveer 32 stuks, 100 gr boter, 200 ml olijfolie, 8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt, zout, peper, indien pikant gewenst: Cayennepeper
    2. Ingredienten: 300 g kabeljauwfilet (in blokjes), 250 g zalmfilet (in blokjes), 100 g garnalen, 4 wortelen, 2 preien (wit), 1 blokje visbouillon, 100 ml wijn, droge, witte, 200 ml Room van Campina, 1 el marjolein (vers, gehakt), 1 el p...
    3. Ingredienten: 200 g zalmfilet, in blokjes, 200 g tongfilet, 20 g gepelde garnalen, 4 dl visfumet, 75 g boter, 75 g bloem, 1 dl witte wijn, 4 dl room, 125 g champignons, 150 g gemalen kaas, zout, peper

    4. Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag. Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
    5. Ingredienten: 64 scampi’s, 12 teentjes knoflook, 120 ml dragonazijn, 60 ml water, 500 ml room, 1 bos peterselie, 4 tomaten, ½ koffielepel chilipoeder, Zout en peper
    6. Ingredienten: 2 zalmfilets, 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el Dijonmosterd, 1 tl vloeibare honing, 2 tl boter, 1 el olijfolie, 1 el ketjap manis, zout en peper
    7. Ingredienten: 2 flinke pangasiusfilets of tilapia, 2 niet te dikke preien, 2 el olijfolie, 0,5 el (of meer naar smaak) kerriepoeder, wat citroensap, 125 ml crème fraïche, geraspte kaas naar smaak, zout en peper naar smaak, wat boter o...
    8. Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer va... Ingredienten: 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (ik werk graag met tiger shrimps), 6 tenen knoflook (ongeschild), 6 eetlepels olijfolie

    9. Ingredienten: 2 tot 3 kg verse grote mosselen van uitstekende kwaliteit (bijvoorbeeld Zeelandse), 2 niet te grote uien, 2 stengels groene selder, 2 tenen look (geperst), zachte mosterd, witte wijnazijn (voor de dip), eventueel wat may...
    10. Ingredienten: 200 gram sjalotjes, 200 gram kleine champignons, 60 gram boter, 1 theelepel suiker, peper en zout, 30 gram bloem, 5 deciliter visbouillon, van tablet, 1,25 deciliter créme fraiche, 3 theelepels citroensap, 400 gram kabel...
    11. Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem...
    12. Ingredienten: 1 grote scheut zonnebloemolie, 3-5 uien in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel tot, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 kleine gele Madame Jeanette, 1 volle eetlepel Surinaamse masala/kerrie, 1 Maggi bouillonblokje...
    13. Ingredienten: 600 g pangafilet (diepvries), zout, peper, boter, 2 uien, 8 tomaten, 1 teen knoflook, 1 blokje visbouillon, 2 el witte wijn, 1 pak zilvervliesrijst, 25 g pijnboompitten, 2 el gehakte basilicum, 2 el olijfolie extra vierg...

    14. Ingredienten: Salamiworst, Garnalen, Paprika, Courgette, Ui, Knoflook, Rijst, Chilipoeder, Peper, Zout, Olie
    15. Ingredienten: 300 g farfalle, 2 groene paprika's in blokjes, 200 g doperwten, 1 sjalotje, 4 tongscharfilets of kabeljauw, 100 g grijze garnalen, gepeld, 2 dl room, 1 eetlp tomatenconcentraat, 50 g gemalen parmezaan, peper, zout, 1/4 v...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell