KookJij
Lees meer Lees minder

Aardappel recepten & gerechten

De allerlekkerste hoofdgerechten die met aardappels zijn bereid vind je op deze pagina. Onderstaande recepten hebben als hoofdingrediënt aardappels en zijn gesorteerd op populariteit.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Aardappels recepten

  1. Aardappelomelet met courgette en rozemarijn
    Aardappelomelet met courgette en rozemarijn
    Een heerlijke omelet met aardappel, courgette en rozemarijn Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen, 1 kleine courgette, 1 ui, 12 eieren, 1 el olijfolie, 40 g boter, 1 flinke tak rozemarijn, 1 knoflookteentje, peper en zout
  2. Aardappelen : steppegras
    Aardappelen : steppegras
    Steppegras bestaat uit een grote berg zeer dunne (Franse) frietjes. Onder deze berg friet ligt dan een biefstuk. Het geheel wordt afgemaakt met salade, sau... Ingredienten: - 4 tal grote frietaardappelen
  3. Ei-aardappelkoek
    Ei-aardappelkoek
    Ingredienten: - 4 eieren, - 4 dikke, vastkokende aardappelen, - 2 uien, - 2 vleestomaten, - 50g salami, - 50g gemalen kaas, - 2 eetlepels lichte room, - Boter of olijfolie, - Gedroogde tijm, - Peper en zout

  1. Goulash uit Hongarije
    Goulash uit Hongarije
    Ingredienten: - 1kg rundstoofvlees, - 2 rode paprika's, in repen, - 3 uien, in ringen, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 2 eetlepels afgestreken vloeiende bloem, - 0,5l vleesbouillon, - Boter of maïsolie, - 1 eetlepel zachte paprikapoe...
  2. Aardappelpuree van zoete aardappel met pompoen
    Aardappelpuree van zoete aardappel met pompoen
    Ingredienten: 1 grote zoete aardappel, 100 gr pompoenblokjes, 2 sjalotjes, peper, zeezout, muskaatnoot, olijfolie, bieslooksnippers, bladpeterselie fijn gesneden, 2 snoeptomaatjes
  3. Gepofte poters met spek
    Gepofte poters met spek
    Ingredienten: 1 tot 2 kg poters van de eigenheimer, 1 kg gezouten dobbelsteentjes vet spek, 1 kg doorregen spek zonder zwoerd, 1 kg uien, zout
  4. Reibekuchen: Reifkoek (reefkoek)
    Reibekuchen: Reifkoek (reefkoek)
    Ingredienten: 2 kg aardappelen, 1 dikke ui, 3 eetlepel bloem, 2-3 eieren, peper en zout, paprikapoeder, bakolie
  5. Aardappel - kastanjepuree
    Aardappel - kastanjepuree
    Ingredienten: - 10 tal aardappelen, - zeezout, - 200 gr kastanjes, - peper, - muskaatnoot, - dragon, - een scheut melk, - een beetje boter, - 1 eike van de pers
  6. Stoofpotje van aardappel en zeeduivel
    Stoofpotje van aardappel en zeeduivel
    Ingredienten: 500 g vastkokende aardappelen, 400 g zeeduivelfilet, 1 wortel, 2 preistengels, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 5 dl visbouillon, 100 g gezouten boter, 1 el citroentijm, peper en zout
  7. Aardappelen opgebakken met sluimererwten, tomaat, rode ajuin en rode pesto
    Aardappelen opgebakken met sluimererwten, tomaat, rode ajuin en rode pesto
    Ingredienten: - 10 tal krieltjes, - een handdvol sluimererwten, - halve rode ajuin, - 1 tomaat, - een soeplepel rode pesto, - gemalen peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Ayam Pedis
    Ayam Pedis Categorie Vlees
    Letterlijk vertaald :hete kip.Je kunt dit gerecht net zo heet maken als je wilt.Sambal Badjak is vrij mild,sambal oelek is al scherper en als je sambal geb... Ingredienten: 500 gram kip van de dijen in kleine blokjes gesneden, 3 bombay uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 300 cc kippenbouillon, 150 cc ketjap manis, 40 cc witte balsamico azijn, 5 eetlepels palmsuiker, 5 eetlepels H
  2. Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje
    Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje Categorie Vlees
    . Ingredienten: een stuk onglet (ongeveer 1kg), 2 el olijfolie, 50 g boter, 300 g hooi, fleur de sel, peper, 1 boeketje Provençaalse kruiden, 30 g boter, 2 sjalotten, 1 el bloem, 300 ml donker kasteelbier, 3 el peterselie, mosterd, 1el
  3. Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei
    Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei Categorie Overig
    . Ingredienten: 1/2 kg vastkokende aardappelen, gemengde salade (4 personen), 4 eieren, 80 g boter, peper en zout, 1 scheut azijn, dressing naar keuze
  4. Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei
    Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 2 eieren, 150 ml melk, 100 g bloem, 3 el gesmolten boter, zout, 100 ml water, bakboter, 4 el gesmolten boter, 400 g Bouquet des Moines, 225 g plakjes fijngesneden spek, 4 eieren, 4 aardperen, 1/4 knolselder, 1/4 pompoen,
  5. Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat
    Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 600 g hondshaaifilet, peper en zout, boter, 500 g krieltjes, 1 sjalot, 2 jonge preiwitten, 2 stuks steranijs, 300 g kerstomaatjes, 4 takjes dille
  6. Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen
    Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 4 roggevleugels van elk 300 g, 3 el gehakte dragon, 50 g boter, peper en zout, 2 venkelknollen , olijfolie, 30 g panko (japans broodkruim), 30 g Parmezaanse kaas, 1 limoen, geraspt, 1 kl venkelzaad, 4 el gehakte dille