KookJij

Hongaarse Lángos

Een heerlijk hongaarse lángos recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse Lángos te bereiden

Kook de aardappelen in de schil. los de gist met wat suiker op in 1 dl lauwe melk. Zet dit gistmengsel 10 minuten op een warme plaats. Als de aardappelen gekookt zijn moeten ze worden geschild en fijngestampt. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Als het gistmengsel 10 minuten heeft gestaan kan dit in het kuiltje worden gegoten. Voeg de aardappelen, de rest van de lauwe melk, het zout en de olie toe en kneed hier een soepel deeg van. Bestuif het deeg met bloem, dek het af met een schone theedoek en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Schenk 5 tot 6 cm olie (of frituurvet) in de pan. Maak van het gerezen deeg koeken van 2 cm dik en leg deze in de hete olie (of frituurvet)
Bak de koeken aan beide kanten goudbruin en strooi er wat zout over. Bestrijk de lángos met uitgeperste knoflook of met zureroom en gemalen kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chris81

chris81 zegt:
Hey Camilleke!! Ik ben inspiratie aan het opdoen voor een lekker recept voor vanavond en zag ineens deze lángos staan, heb daar afgelopen zomer kennis mee gemaakt in Balatonfured, ergens bij de Tagore Sétány. Smikkelen en romantiek in 1!

Groetjes Chris!
john van hoek

john van hoek zegt:
Super lekker :p