KookJij

Hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop

Een heerlijk hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop te bereiden

Kook de wijn en port in tot de helft, roer de perensiroop hierdoor en laat de saus afkoelen.

Snijd alle kazen in dikke juliennes. Snijd een kapje van de peer, schil het restant en snijd het vruchtvlees eveneens in juliennes. Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes.

Schik de kaas dakpansgewijs op de borden. Breng de gesneden peer weer enigszins terug in de eigen vorm. Garneer met roquette en rettich en sprenkel de saus speels rond het gerecht.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst