Recept
« Terug naar recepten
					
						Hindefilet met trio van puree
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hindefilet met trio van puree
Een heerlijk hindefilet met trio van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Aardappels
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hindefilet met trio van puree te bereiden
Hindefilet kruiden met rozemarijn , venkelzaad , dragon en grof zeezout en deze in olijfolie wentelen.Desnoods een nachtje laten marineren.Bak deze rosé aan in een beetje boter . Kook aardappelen zoals gewoonlijk en giet af , pureer en kruid met muskaatnoot , peper voeg  het eitje en boter toe en meng alles goed . Verdeel de puree in 3 porties , een deel mengen met rode kool de andere met zurkel en de derde portie naturel .Neem een vierkante uitsteekvorm en vul met rode koolpuree vervolgens de zurkelpuree bovenop een toefje naturel puree . Vergeet de vorm niet in te smeren met boter of olijfolie .Zet deze in een voorverwarmde oven van 180 gr .
Serveer dit alles op bord garneer af naar keuze.
Als groenten werden er gewokte staafjes wortelen en in jullienne gesneden porei bij geserveerd . Voor de saus : mijn voorkeur dragon saus .
									Serveer dit alles op bord garneer af naar keuze.
Als groenten werden er gewokte staafjes wortelen en in jullienne gesneden porei bij geserveerd . Voor de saus : mijn voorkeur dragon saus .
 
                    


 
					
