KookJij

Hindefilet met een zacht mosterd sausje

Een heerlijk hindefilet met een zacht mosterd sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hindefilet met een zacht mosterd sausje te bereiden

Kook de zoete aardappel beetgaar in schil giet af en verwijder de schil voorzichtig en snijd de aardappel in twee.
Groenten kruiden en even opstoven of op wokken aan jullie de keus.
De saus : sjalotjes even aanstoven, de room en honey mustard toevoegen, bij kruiden met peper laat dit even indikken indien nodig bij binden.
Boter laten smelten in een pan moet zeer warm zijn, het vlees aan beide kanten dicht schroeien, kruiden en op een zacht vuur rosé aan bakken.
In een voorverwarmde oven 180°C de op bord gepresenteerde aardappel met groenten afgewerkt een champignon en tomaatje gedurende enkele minuten opwarmen.
Haal de warme borden uit de oven presenteer de saus op het bord en trancheer het vlees over de saus werk af met peterselie en gemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Blij jou ook te horen ... veel werk op het werk en dan nog het huishouden je kunt er van mee spreken denk ik dus tussen de soep en patatten regelmatig iets posten. Vandaag was het een stoofpotje van hinde met spruiten enzovoort een van dees eens posten. Lieve groetjes vanuit Belgie van ons 3tjes :);):p:
fabita

fabita zegt:
Dat ziet er werkelijk fantastisch uit, Hilde. Ik had je enkele dagen gemist, maar je bent op volle sterkte terug. Veel groetjes, Flavia:):):p