KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Hete Bliksem

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten
  2. > Hoofdgerechten - Stamppot
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lambert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappels en de appels.Was en snijd de aardappels in stukken.Kook de aardappels met wat zout in ca.10 min.gaar.Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels in kleine stukjes en snijd de rest in grove stukken.Voeg als de aardappels ca.10 min.koken de grove appel toe.Laat dit samen nog ca.10 min.koken.Giet het vocht af.Breng het appelmengsel op smaak met azijn,peper en zout.bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan.Pel de ui snijd deze in ringen en bak de ui in het spekvet tot ze glazig zijn geworden.Haal de ui de pan en bak de kleine appelblokjes met de honing in het achtergebleven spekvet.Doe dit allemaal in de pan met de aardappel-appelmengsel en stamp dit zeer grof of fijn (na behoeft).Verdeel de stamppot over vier borden en serveer er de speklapjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marian

zegt:
Eindelijk een heerlijk pittig recept van h.b. Speklapjes met zout en kerrie apart gehouden en appelblokjes gebakken in spekvet.
trudy

zegt:
Vandaag gemaakt op mijn werk. De patienten wilden het perse eten en ik had het nog nooit gemaakt en.. wat was het een succes. Heerlijk.
nel.

zegt:
erg lekker het was een gok voor mij.Nel.
leonie hienekamp

zegt:
Hete bliksem..lekker..maar niet met speklapjes, runderlapjes
heerlijk...
pea

zegt:
Erg lekker.
Nathalie

zegt:
:p keilekker.
wim koning

zegt:
Ik wil wel hete bliksem, maar geen speklapjes, wat kan ik in de plaats nemen?
simone

zegt:
Ik heb het zojuist gemaakt en het smaakte heerlijk! Die honing was er superlekker bij.
albertine beekhuis

zegt:
Sorry, bij het officiele recept moeten de speklappen meegekookt worden met de appels en de aardappels en absoluut niet gebakken worden. En op het laatst als extra toevoeging kan er ook een flinke lik stroop doorheen om het nog smakelijker te maken.
Ik heb dit van mijn moeder die uit 1947 komt en zij heeft het weer van HAAR moeder die in de jaren 80 overleden is op 86 jarige leeftijd.:?
En de uien honing en azijn horen er eigenlijk niet bij...
Truus Hijman

zegt:
Het ziet er lekker uit.