KookJij

Hertenrack met Savoijekool en Rozevaltaartjes

Een heerlijk hertenrack met savoijekool en rozevaltaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Theo Nijssen / BOLKE nov.2010
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenrack met Savoijekool en Rozevaltaartjes te bereiden

1).Het vlees goed inwrijven met olie, peper en zeezout.
Dan de schijfjes knoflook in het vlees piqueren en de takjes tijm en rozemarijn in het vlees steken bij de ribbetjes.
2).Vlees dichtschroeien en aanbraden voor een kleurtje.
Vlees in de oven schuiven met de thermometer op 44 °C kerntemperatuur.
Zodra kerntemperatuur is bereikt het vlees uit de oven halen en laten rusten gedurende 15 minuten bedekt met alu-folie
3).De aardappelen in flink zout water in de schil koken.
De gekookte aardappelen overlangs doormidden snijden en voorzichtig uithollen en weer (met behulp van een spuitzak) vullen met een
mengsel van aardappel, crême fraîche, Taleggio kaas, eidooier en rozemarijn-peper-zout.
Deze gevulde aardappels gaan dan in de oven gedurende 15 minuten op 150°C.
4).De boter verwarmen in een ruime pan en hierin de spekjes aanfruiten. Vervolgens de savooiekool hierin en garen met flink wat vers gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Leg een lepel savooiekool midden op een bord. Leg hiernaast een halve gevulde aardappel en hier tegenaan 1 of 2 plakken hertenrack. Bedruip met wat gesmolten roomboter of een klaargemaakte vleesjus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst