Opdienen met een toefje romige aardappelpuree die opgeleukt is met wat truffeltapenade en een stronkje witlof die gecarameliseerd is in sinaasappelboter.
****
NOTA BENE:Het hoeft niet persé een hertenbiefstukje te zijn.Het kan ook met een mooie runderfilet of reefilet.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Hertenfilet met Quinta Ruban
						PT210M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hertenfilet met Quinta Ruban
Een heerlijk hertenfilet met quinta ruban recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 210 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Schotland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Voor het vlees: David Graham van Glenmorangie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hertenfilet met Quinta Ruban te bereiden
  1).Wrijf de biefstukjes goed in met de whisky en strooi dan zout en peper over de stukjes vlees en laat de filetjes vervolgens 3 uur staan op kamertemperatuur.
2).Bak de stukjes vlees rood tot rosé in de roomboter en zet ze dan weg, afgedekt met alu-folie, in de oven .
3).Blus de boter met 6 eetlepels Quinta Ruban en schraap de aanbaksels los. Doe er dan het sap bij van een sinaasappel plus de zest en laat hierin de chocolade smelten.
Roer goed door en laat ietsje inkoken.
										2).Bak de stukjes vlees rood tot rosé in de roomboter en zet ze dan weg, afgedekt met alu-folie, in de oven .
3).Blus de boter met 6 eetlepels Quinta Ruban en schraap de aanbaksels los. Doe er dan het sap bij van een sinaasappel plus de zest en laat hierin de chocolade smelten.
Roer goed door en laat ietsje inkoken.
 
                    




 
					