KookJij

Herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten

Een heerlijk herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herte steak met wilde rijst en gestoofde groenten te bereiden

Witloof de kern eruit en in de lengte grof snijden.
Rode ajuin in twee snijden en fijn snijden.
Paprika's ook in de lengte snijden.
Champignons in schijven.
-De rijst koken in ruim water met een beetje olijfolie met zout.
-Groenten kort aanstoven in olijfolie en kruiden met salie en thijm.
-Herte steaks kort en bondig aanbakken en evenzeer kruiden met peper,salie en thijm.(moet rood of roze zijn van binnen)
-Saus:een beetje rode wijn en een scheut fond van wild in de pan van het vlees even laten inkoken en desnoods een beetje binden en bij kruiden.
Dresseer dit alles mooi op bord en garneer desnoods af met verse thijm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans & Boresje , dank je fijn dat Bores nu graag soep eet ... onze sloebers hebben vandaag vissoep gegeten en viel blijkbaar wel in de smaak . Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Ziet er weer fantastisch uit Hilde. Groeten Hans en Bores.
Ps Bores was niet zo op soep, maar nu is hij er gek op!:):)