KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Singapore recepten

    1. Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst van de vorige dag, 4 eetlepels rijstolie, 1 eetlepel sesamolie, 4 eetlepels geraspte gember, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 4 sjalotten, ragfijn gesnipperd, 1 x 5 cc zwarte peper, 1 x15...
    2. Ingredienten: -Ongeveer 400 gram NIET geschilde aardappels, goed schoon geboend, -5 eetlepels rijstolie, -10 cc sesamolie, -15 cc trassi, -4 lomboks, ontzaad en in kleine ringetjes, -2 serehstelen, het wit en lichtgroene gedeelte fijn...
    3. Ingredienten: 1 kip van ong.1 1/2 kilogram,verdeeld in 8 stukken (beide borstfilets gehalveerd), 2 theelepeltjes zout, ± 450 cc cocosmelk (dikke melk), 4 eetlepels olijf olie, 2 serehstengels,gekneusd,het witte gedeelte in stukken ges...

    4. Ingredienten: 250 gram Chinese eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje gar...
    5. Ingredienten: 250 g kipfilet, 30 g Verse gember, 1 lente ui, 1 el walnoten in stukjes, 2 el sesamzaad, 1 el wokolie, 1 el MeiAsia sesamolie
    6. Ingredienten: 8 plakjes rosbief, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 komkommer, handje taughe, 4 eetlepels ketjap, Citoensap, 1 theelepel sambal, 1 thelepel sesamzaad, geroosterd, 1 eetlepel koriander, vers
    7. Ingredienten: 2 ketimuns (=komkommer),geschild,overlangs in 2 helften gedeeld,ontzaad en vervolgens op de mandoline in dunne schijfjes gesneden, 4 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel poedersuiker, 1 eetlepel ketjap Benteng manis, 4 teen...
    8. Linzen worden al in het Oude Testament genoemd.Ze zijn dus al zeer lang bekend.Ze komen uit streken waar het warm is,zoal in zuid Europa,Noord Afrika,Klein... Ingredienten: 1 liter kippebouillon,die niet al te zout is, 1 kop of koffiebeker linzen (wij gebruiken du Puy linzen), 1grote ui,fijn gesnipperd, 3 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd, 1 eetlepel garam masala, 2 theelepels ketumbar, 1 t...

    9. Ingredienten: 2 half geschilde komkommers, 2 maal gehalveerd in de lengte, ontdaan van de zaden, 150 gram pinda's vers geroosterd en gezouten, sap van 4 uitgeperste limoenen, 1 eetlepel gulah Djawa (of bruine basterdsuiker), 1 eetlepe...
    10. Ingredienten: 2 struikjes bok choi (= pak choi),klein gesneden, 2 volle eetlepels groene kool,gesneden, 3 waterkastanjes,in plakjes, 2 volle eetlepels peultjes,in reepjes, 2 teentjes knoflook, 1 rode lombok,ontzaad en in fijne ringetj...
    11. Ingredienten: 2 dikke zeebaarsfilets, 2 eetlepels saké, Bumbu (zeg maar : een soort van marinade-pasta) van--->, .2 serehstengels,alleen het wit in ringetjes, .2 teentjes knoflook,fijn gehakt, .1 eetlepel vers geraspte gemberwortel, ....
    12. Ingredienten: 250 gram Mihoen,klaargemaakt volgens voorschrift, 4 eetlepels rijstolie, 250 gram kipfilets,in reepjes gesneden, (Marinade:, -2 eetlepels ketjap Benteng manis, -1 eetlepels limoensap, -1 theelepel laos, -1 eetlepel Nam P...
    13. Ingredienten: 24 grote garnalen,gepeld en darmkanaal verwijderd, 4 eetlepels olijf olie, 4 eetlepels geklaarde boter, 1 theelepel sesam olie, 6 teentjes knoflook,ragfijn gesneden, 3 sjalotjes,ragfijn gesnipperd, 1 theelepel ketumbar,...

    14. Dit recept kan ook prima worden gemaakt met rundervlees (longhaas,bavette) Ingredienten: *4 lomboks, ontzaad en in ringetjes (of meer voor de liefhebbers), *5 cm galanga wortel (of djahé), klein gesneden, *2 sereh stelen, het wit gesnipperd, *2 bosjes koriander, blaadjes en steeltjes apart hakken, *10 cc ket...
    15. Ingredienten: MARINADE :, """""""""""""""""", 200 cc bubbeltjes wijn (Ik neem daar Prosecco voor), 5 eetlepels Worcester saus, 3 eetlepels Ketjap Benteng manis, 2 eetlepels fijn gehakte knoflook, 2 eetlepels fijngehakte ui, 2 eetlepel...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.