-
Koreaanse rettichsalade (Mu saingchai)
Categorie: Salades
1 min
Ingredienten: 1 chilipeper, 1 el. sesamzaad, geroosterd, 3 el. sojasaus, lichte, 1 el. olie, 0.5 el. sesam-olie, 3 el. wijnazijn, 0.5 el. suiker, 400 gr. rettich, 1 appel, stevige, 3 bosuitjes, zout
-
Koreaans tafelgrillen op de bakplaat
Categorie: Gerechten
60 min
Ingredienten: 2 Speklappen (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden), 1 Varkenshaas (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden), 1 Ossenhaas (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden), 5 eetlepels sesamolie, 5 eetlepels gembersiroop, 5 eetl...
-
Galbi (Kalbi)
Categorie: Gerechten, Vlees
1500 min
Ingredienten: 2500 gram spare-ribs -door de slager loodrecht op de ribben gesneden(gehakt) in plakken van 1/2 tot 3/4 cm OF dunne plakken bavette OF dunne plakken bloemstuk, 250 cc lichte soja saus, 125 cc mirin of zoetige sherry, 100...
-
Kimchi
Categorie: Groenten, Vegetarisch
99 min
Ingredienten: 3 el. zout, 1 tl. zout, 1,4 ltr. water (ja, 1400 ml), 900 gram Chinese kool (1 gemiddelde Chinese kool), 6 lenteuitjes, julienne gesneden, 1,5 el. geraspte gember, 2 el. Koreaans peperpoeder voor Kimchi, 1 tl. suiker
-
Gefrituurde Kip uit Zuid - Korea
Categorie: Overig, Warm, Warm
70 min
De stukjes kip worden in een speciaal beslag gedoopt,alvorens te worden gefrituurd.ER zit wodka in het beslag,dat is om te voorkomen dat we een taai meel k...
Ingredienten: 1 eetlepel sesam olie, 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel, 2 lenteuien klein snijden en verdelen in witt gedeelte + groen gedeelte, 4 eetlepels gochujang (Koreaanse chili pasta), 4 eetlepels tomaten concentraat, 1 eet...
-
Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker
Categorie: Vlees
250 min
Ingredienten: 1500 gram rundervlees in stukken van ± 5 cm groot, peper en zout, 60 cc droge witte wijn, 60 cc ketjap, 45 cc suiker, 1 liter runderbouillon, 3 middelgrote uien, in 6 stukken, 8 teentjes knoflook, grof gehakt, 4 lomboks,...
-
Pittige krabbetjes in saus
Categorie: Vlees
1 min
Ingredienten: 1000 g vleeskrabbetjes, 3 bosuitjes, 3 eetl. olie, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. ketjap manis, 1 theel. djahé, 1 theel. trassi, 2 eetl. bruine suiker, 2 eetl. mirin (rijstwijn), 2 theel. sambal manis, 2,5 dl. vleesbouillo...
-
Ssamjang
Categorie: Sauzen
15 min
Ssamjang is een Zuid-Koreaanse dipsaus, die overal voor wordt gebruikt: als dipsaus voor vlees- en visgrechen, als begeleider van kimchi, enz. Het staat ei...
Ingredienten: 6 eetlepels doenjang, 4 eetlepels gochujang, 2 eetlepels rijstsiroop, 2 eetlepels grof gehakte ontvliesde walnoten, 2 grote lenteuien in smalle ringetjes gesneden, 1 eetlepels gesnipperde uien, 2 eetlepels gesnipperde kn...
-
Bavette op Koreaanse Wijze
Categorie: Bijgerechten
280 min
Ingredienten: Bavette = Vinkenlap = Flank Steak (buikspier), ± 1250 gram bavette, dwars op de draad in ongeveer 24 dunne plakjes gesneden, 7 eetlepels donkere soja saus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels witte wijn, 4 teentjes knoflook,...
-
Sesamolie Dressing
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
De sesam is de oudst bekende plant,die gekweekt wordt voor zijn olie.
Ingredienten: 120 cc lichte Aziatische sesamolie, 3 eetlepels lichte Chinese soja saus, 2 eetlepels Chinese sesam zaad pasta (of TAHIN = sesam-zaad pasta uit Marokko / cq Noord Afrika), 2 eetlepels Chinese rijst azijn, 2 eetlepels poe...
-
Koreaans gevuld deegpakje
Categorie: Warm
70 min
Ingredienten: 250 gr. bloem, 1 dl. water, warm, 1 lente-ui, 1 plakje gember, 150 gr. varkensgehakt, 4 tl. sojasaus, lichte, 1 tl. rijstwijn, Zout, Strooimeel, 6 el. olie, plantaardige, 1 tl. rijstazijn, 0.5 el. sojasaus, 0.5 el. azijn...
-
Kimchi met kool, appel en wortel
Categorie: Groenten
20 min
Ik hou van Koreaans eten, kimchi is één van de bekendere Koreaanse gerechten.
Ingredienten: Wortel, Chinese kool, Zeezout, Water, Kleine appel, Bosui, Gemberwortel, Knoflook, Chilipoeder
-
Komkommer en Appel uit het Zuur
Categorie: Salades
1440 min
Ingredienten: 1 komkommer, geschild, in blokjes gesneden, 1½ lepel kosher zeezout, 1½ rinse appel, geklokhuisd en in dezelfde grote blokjes gesneden, 2 x 300 cc. water, 6 eetlepels rijstazijn, 4 cm. geschilde gemberwortel in "lucifers...
-
gemarineerd rundvlees
Categorie: Wokken, Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gr. mager rundvlees, 2 uien, voor de marinade :, 2 knoflookteentjes, theelepel gemberpoeder, 2 theel.suiker, 3 eetl. sojasaus, 2 eetl. olijfolie-chilisaus(2 eetl.)
-
Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)
Categorie: Vlees
20 min
Een recept dat praktisch geen voorbereiding behoeft en een korte bereidingstijd vergt.
Ingredienten: 750 gram runder gehakt, 6 eetlepels ketjap, 8 eetlepels bruine (basterd)suiker of minder als zoetige ketjap wordt gebruikt (Bantam), 2 eetlepels getoaste sesamolie 2 eetlepels rijsteolie, 10 cc Nam Prik Pao (een soort sa...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade