-
Coquilles - Mango - Ceviche
Categorie: Koud, Koud
780 min
Ingredienten: ± 500 gram coquilles Saint Jacques,zonder koraal,in vieren, sap van 10 limoenen, 1 rode lombok,ontpit,in heel fijne 1/2 ringetjes gesneden, 4 sjalotten,ragfijn gesnipperd, 1/2 groene paprika,ontveld,ontpit,in kleine reep...
-
Chileense Stoofschotel
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
70 min
Ingredienten: 100 gr. runderpoulet,, 1/2 ui,, 1/2 teentje knoflook,, 1/2 dl bouillon,, wat tijm, marjolein en zout, 50 gr van wortel, boontjes, prie, bloemkook, paprika en aardappel in stukjes
-
Carne con Chili (ipv Chili con Carne)
Categorie: Overig, Stoofschotels
150 min
Ingredienten: kidney bonen 400 gr, uitgelekt, 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden, handje nasi kruiden (op advies van een vriend), 1 echt grote ui, fijn gesneden, 2 rode paprika's, fijn gesneden, 100 gr gerookte spekblokjes, 4...
-
PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
Categorie: Sauzen, Overig
15 min
lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht
Ingredienten: theelepel zout, rode of witte wijnazijn, olijfolie, water, vers gehakte koriander (cilantro, uien, pasta of puree van rode chili, of 1 theelepel fijngesneden, verse, hete chili zonder zaad of ribben, fijngeha...
-
Sausje A La Eline
Categorie: Sauzen
10 min
Ingredienten: Ketchup,, zout ,, Peper,, peterselie,, knoflook,
-
Chili con carne
Categorie: Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
20 min
Ingredienten: 250 gr.mager gehakt, olijfolie, 200 gram bruine bonen voor de week of 500 gram kant en klare bonen of kidneyboontjes, 1 klein blikje tomaten puree, zout, chilipoeder of cayennepeper, rode peper, 2 theelepels paprikapoede...
-
Kabeljauw Ceviche
Categorie: Koud
240 min
In Peru en Chili een alledaags gerecht.
Ingredienten: CEVICHE = Vis gegaard in sap van citrusfruit., 300 gram sushi verse kabeljauw, in kleine blokjes gesneden (gaat ook - wellicht beter - met o.a. zalm, zeebaars, garnalen, zwaardvis, octopus), 3 eetlepels ragfijn gesnipper...
-
Chancho a la chilena
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 1/4 kop olijfolie, 1 kg. varkenslapjes, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 2 uien, in plakjes, 1 wortel in plakjes, 1/2 kop rode wijnazijn, 1 laurierblaadje
-
Empanadas de Vainilla y Pasas de Uvas
Categorie: Koud, Gebak
40 min
Ingredienten: 1 pakje bladerdeeg, 1 kop rozijnen, 1 el. vanille extract, 1 kop blokjes geschilde appel, 1/3 kop bruine suiker, 1/2 tl. kaneelpoeder, 1 ei, geklopt
-
oosterse zalmfilet van de grill
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Gerechten
20 min
Ingredienten: 4 stukken zalmfilet van 125 gram, sap van 1 limoen, 2 el gemberpoeder, versgemalen zwarte peper, 4 el roerbakolie, 250 gr chinese eiermie, 500 gr prei in dunne ringetjes, 3 el sojasaus
-
Pebre met pastei de pápas(uit Chili)
Categorie: Vlees
50 min
Ingredienten: 4 vleestomaten, 4 teentjes knoflook, 2 sjalotten, 1 rode chilipeper, verse koriander, zout, olijfolie, stokbrood, 11/2 kilo aardappels, 4 kippenpootjes, 500 gram rundergehakt, 2 grote uien, 1 teen knoflook, 12 olijven, h...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade