KookJij

Herfstmaaltijdsalade

Een heerlijk herfstmaaltijdsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Beetje van mezelf, beetje van recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfstmaaltijdsalade te bereiden

Snijd de champignons in plakjes. Biefstuk uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Bestrooi met peper en zout.
Snijd de courgette in dunne schijfjes en gril deze in de grilpan. Laat ze afkoelen. In een droge koekenpan het amandelschaafsel licht bakken, strooi de Parmezaanse kaas erover en laat het smelten over het amandelschaafsel. Laat dit afkoelen. In de koekenpan de champignons en tomaatjes bakken.

Op de borden de salade in het midden plaatsen. Leg daarop de courgette. Garneer de salade met de champignons en de tomaatjes. Strooi daarover de amandelschaafsel.
Snijd het stokbrood in lange schuine plakken en leg er de geitenkaas op. Laat het in de oven smelten. Bak ondertussen de biefstuk om en om mooi bruin. Haal de biefstuk uit de pan en laat het even bijkomen totdat je ze in mooie plakken snijd. Leg de biefstuk op de salade en sprenkel de 'jus' over de biefstuk en salade. Haal het stokbrood uit de oven en leg het aan de rand van het bord.

Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Lekker, vooral met de geitenkaas. Geen verdere kruiderijen nodig met deze smaken!