KookJij

Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij

Selderij is (bijna) altijd een vast onderdeel in mijn zelfgemaakte soepen. Ik vind persoonlijk dat mijn soep daar veel lekkerder van wordt. Dit keer heb ik zelfs alledrie de verschillende soorten selderij in mijn heldere bloemkoolsoep verwerkt. En naar het resultaat mag je raden.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij te bereiden

  1. Zet de schenkel op met ongeveer 2 liter water en de peperkorrels, laurier, foelie en de tijm.
  2. Laat het ongeveer 3 uur zachtjes trekken op een klein pitje. Haal eventueel het ontstane schuim weg met een schuimspaan.
  3. Haal het vlees en de kruiden uit de pan en doe de alle gesneden selderij erin en laat het zachtjes koken.
  4. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe en laat het nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. - Haal het vlees van het bot, snij het in kleine stukjes en doe het terug in de pan en voeg de soepblokken toe.
  5. Optioneel: Voeg hier eventueel de vermicelli toe.
  6. Controleer wanneer alles de gewenst garing heeft en serveer de soep.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Natuurlijk is door de zelfgetrokken bouillon de soep ook veel lekkerder dan dat je alleen een blokje gebruikt, bovendien heb je meteen wat lekker vlees in de soep. Neem bij voorkeur een schenkel want dan heb je bot en vlees en dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst