KookJij

Heksenprutje

Een heerlijk heksenprutje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heksenprutje te bereiden

Kook de rijst volgens de verpakking. In een (grote) pan het gehakt rul bakken. De champignons in 4 stukken snijden (kleiner mag ook) en bij het gehakt in de pan doen.
Dan de ketjap, ketchup en suiker toevoegen.
Naar smaak kan er nog een scheutje azijn toegevoegd worden. Ook kan er knoflook bij gedaan worden en sambal voor de extra bite. Gewoon experimenteren.
Het heksenprutje lekker laten sudderen. Op het laatst de taugé erbij voegen (blijft dan lekker knapperig). Als de rijst gaar is, dan ook bij het heksenprutje voegen. Als laatste nog 3 eetl. pindakaas toevoegen en alles goed doorelkaar roeren. Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Assy54

Assy54 zegt:
Helaas niet - alleen via internet als je Spoecerijenberg intypt krijgt je vanzelf de link - ook leuk om gewoon eens rond te kijken:p
ineke60

ineke60 zegt:
Ziet er lekker en simpel uit lijkt me wel wat.;)
wim

wim zegt:
Een prima recept voor de efteling;):p
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
@assy54: waar is Specerijenberg te koop? Specialist? Toko? :?
assy54

assy54 zegt:
Sambals van de Specerijenberg zijn helemaal TOP!!!;)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Geen sambal oelek :( meen ik ;) Wel Koningsvogel: Badjak en Brandal :p Echt :)
Willeke

Willeke zegt:
Dit lijkt me erg lekker. Ik ga dit recept eens uitproberen.