KookJij

Heilbot, Sperciebonen en Artisjokken uit de oven

In plaats van alles te koken in water, garen we alles in de oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heilbot, Sperciebonen en Artisjokken uit de oven te bereiden

  1. Meng in een flinke kom 4 eetlepels olie, 3 cc zeezout, 3 cc peper, de klein gesneden aardappels en de gehalveerde of gevierendeelde (hangt van de grootte af) artisjokken. 
  2. Spreid dit geheel daarna uit op een groot oven-bakblik en schuif het in het midden van de oven. Laat dit 10 minuten in de oven staan, haal het bakblik er uit en keer de aardappels en artisjokken. Dan nogmaals het geheel in de oven schuiven voor ongeveer 6 a 7 minuten.
  3. Ondertussen 2 eetlepels olie, 3 cc zeezout, de olijven en de sperciebonen mengen in een kom en daarna de vis lichtjes olien, zouten en peperen.
  4. Haal het bakblik uit de oven en verdeel in gedachten het bakblik in drie delen. Schuif de aaradappels en artisjokken naar het linkse derde deel, leg de vis op het middelste derde deel en doe de boontjes met olijven op het rechtse derde deel.
  5. Schuif het bakblik weer terug in de oven en laat de vis in 8 minuten garen.
  6. In die laatste 8 minuten de mayo, de zeste en het citroensap goed door elkaar kloppen en op smaak brengen met peper en zout.
  7. Haal het bakblik uit de oven, laat het 5 minuten staan met alu-folie er over en verdeel dan alles over 4 borden.
  8. Bestrooi met de basilicum en geef de saus er apart bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst