KookJij

Heerlijke toast van overgebleven stokbrood

Dit is nauwelijks een recept te noemen, maar ik wil het hier toch graag plaatsen. Een vorm om verspilling te voorkomen, resulteert in een houdbare lekkernij. Soms heb je te veel stokbrood in huis gehaald en over. Nu kunje daar bijvoorbeeld devogels of de eendjes in het park wel een plezier mee doen, maar op een hele eenvoudige maniet kun je er fijne toastjes mee maken, die na afkoelen in een gesloten trommel bovendienlang krokant te ouden zijn. vandaag heb ik geéxperimenteerdmet diverse smaakjes. Deze toastjes is straks een krokante snack bij een glaasje wijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijke toast van overgebleven stokbrood te bereiden

  1. Snij het overgebleven stokbrood in ovale of ronde stukjes van 1 cm dikte  , leg ze op een ovenrooster en bak ze door en door goudbruin en krokant in 10 minuten  in een voorverwarmde oven boven en onderwarmte van 200 graden.
  2. Laat ze geheel afkoelen en bewaar ze in een goed af te sluiten doos.
  3. VARIATIE 1  Olijfolie, knoflookpoeder,  paprikapoeder en snufje zout
  4. VARIATIE 2  Olijfolie, uienpoedre en Italiaanse kruiden , snufje zout
  5. VARIATIE 3  Olijfolie, kerrie , zwarte peper, snufje zout
  6. Kwast de toastjes aan bovenkant en onderkant  in, leg op het rooster . De bovenste 2  rijen op de foto zijn de te bewaren toastjes .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Hou de oven goed in de gaten ! Elke oven is anders.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst