KookJij

Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg

Een heerlijk heerlijke gehakttaart van bladerdeeg recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 3/4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekkerensimpel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg te bereiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien op je aanrecht.

Maak daarna het gehakt aan met de gehaktkruiden en snipper het witte uitje. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de het uitje aan circa 3 minuten. Zodra het uitje glazig is geworden, voeg je het gehakt toe en bak je dit rul.

Vet ondertussen je springvorm of bakvorm in met een bakspray, olijfolie of boter. Leg de plakjes bladerdeeg zo in de vorm dat alles goed bedekt is. Vergeet de randen niet!
Prik daarna in de bodem met een vork een paar gaatjes, zodat de lucht weg kan. Wil je geen ‘natte’ bodem, strooi dan een dun laagje paneermeel over het bladerdeeg.

Meng daarna de eieren met de slagroom in een mengkom. Zodra het gehakt klaar is, schep je het gehakt op het bladerdeeg. Eventueel kan je ook nog wat maïs over het gehakt doen. Giet daarna het slagroom mengsel over de hele gehakttaart, zorg ervoor dat het slagroom-mengsel goed verdeeld is. Als laatste kan je nog wat gehalveerde roma tomaatjes boven op de taart doen.
Tip voor de kaasliefhebbers: strooi nog wat geraspte kaas over de taart voordat deze de oven in gaat. De gehakttaart kan nu voor ongeveer 40 minuten de oven totdat het slagroom mengsel gaar is.
Serveer de gehakttaart met verse bieslook en daarbij bijvoorbeeld aardappeltjes en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lianda

lianda zegt:
Heerlijk recept met salade en aardappels.
apu

apu zegt:
ook heel lekker om de gehaktkruiden te vervangen door een zakje (30gram) shoarmakruiden:)
apu

apu zegt:
heerlijk recept trouwens,ik maak hem altijd met een flinke laag kaas en serveer er tomatensaus bij (1 blik tomatenstukjes met 1 blikje tomatenpuree goed warm):p:)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo robmar, zoals reeds door apu (Monique) werd gepost is het een porseleinen vorm, diameter 28cm en een hoogte van 3cm. ;) Groetjes, Erwin.
apu

apu zegt:
volgens mij een quiche vorm,aluminium of porselein maakt geen verschil:);):p
robmar

robmar zegt:
Erwin,

Welke vorm heeft u gebruikt? (uit welk materiaal, diameter
hoogte)
fijnproever

fijnproever zegt:
Blij te horen dat het gesmaakt heeft en kruiden kan je natuurlijk naar eigen smaak;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Het was heerlijk volgende keer maak ik het een beetje pittiger maar absoluut voor herhaling vatbaar:p:p