KookJij

Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten

Een heerlijk hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mon desir
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten te bereiden

laat bladerdeegplakjes ontdooien

vet een taartvorm van ca. 26 cm doorsnede met de olie

verwarm de oven voor op 200 graden

snijd de brie in plakjes

dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes

leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed bodem en randen van taartvorm ermee

prik met een vork gaatjes in bodem en bestrooi de bodem met paneermeel

verdeel de brie, tomaten, noten en bieslook over de deegbodem

klop de eieren los met room en breng pittig op smaak met zout en peper

giet het mengsel over de taartvulling en en bestrijk ook de deegrand ermee

bak de taart in ca. 30-40 minuten goudbruin en gaar

lekker met een salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mia

Mia zegt:
Hij was erug lekker en heel simpel te maken! Geweldig genoten! ;)