KookJij

Hartige knoedel

Een heerlijk hartige knoedel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: tante uit duitsland
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige knoedel te bereiden

Van de bloem, het water, de kruiden en het zout een niet te stevig deeg maken. Uitrollen en er dan rondjes met een doorsnede van 7 cm. uitsteken. Het vlees zeer fijn hakken. Mengen met de ui en de knoflook. Hiervan balletjes maken. Op elk deegrondje een balletje leggen en het balletje omwikkelen met het deeg, zodat de vulling niet meer te zien is. De randen goed aandrukken. Eventueel eerst de randen met warm ater nat maken. De knoedels in kokend water met ruim zout in 20 minuten gaar laten worden. Laten uitlekken, op een schaal leggen en eventueel overgieten met een bijpassende saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst