KookJij

Hamlappen

Een heerlijk hamlappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamlappen te bereiden

Hamlappen met peper en zout bestrooien en aan beide kanten even bruinbakken in de braadpan met braadboter.
In de sudderpan een beetje braadboter, de ui erin, ong. 2 a 3 kopjes water, het bouillonblokje, de ketjap en de knoflook (geperst). Hamlappen incl. de braadboter erin en zorgen dat ze "onder" staan. Dit aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten garen. Ik doe het altijd tussen de middag en laat het gewoon afkoelen tot de avond. Bij het avondeten laat ik het zachtjes warm worden, dan zitten alle smaken heerlijk in het vlees.

Mijn kookverhaal (Esther Ruijgrok)

Simpel kan soms zo heerlijk zijn!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petra berger

petra berger zegt:
heerlijk recept. Alleen 30 minuten is veel te kort. Zeker 2 uur laten sudderen...Vlees was nog erg hard (en droog)
Robbedoes

Robbedoes zegt:
Je zal misschien 2 eetlepels ketjap bedoelen want 2dl doe ik bijna een jaar mee :(
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
In hoisinsaus zit ook soya, helaas. Je zou kunnen denken aan een mengsel van wat keukenstroop, likje (gebakken) sambal en wat tomatenpuree...
De smaak is dan natuurlijk anders, maar het zal het zeker goed doen in dit gerechtje. Hopelijk heb ik je wat kunnen helpen.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
kelvin

kelvin zegt:
ok.. Ik ga iets uitvogelen! dank je wel in ieder geval
Esther

Esther zegt:
Kelvin, misschien Hoisinsaus, (zoete bonensaus)? Geen idee anders.....
kelvin

kelvin zegt:
Hallo.
Klein vraagje, ik ben allergies voor soya. en mag dus ook geen ketjap hebben.
is er ook een vervangende saus die ik voor dit recept kan gebruiken?
saskia

saskia zegt:
Hallo,
Complimenten voor het recept!

Ik heb zelf wat geëxperimenteerd.
1 gewone ui
1 rode ui
1.5 dl ketjap ipv 2
En nog een beetje chili poeder.
Sudder niet 30 min maar zeker 2 uur

Groetjes
Christian

Christian zegt:
Mensen wie er 2 DL Ketjap bijdoet en niet lekker vind is zelf schuld .
Ik heb 2 eetlepels Ketjap toegevoegd en 6 uien en een Chinese knoflook (ca.4 teentjes normale knoflook) en inplaats van bouillon een glas lekker donkerbier.
Ik zal later wel proeven hoe het smaakt .
Een beetje recept en een beetje van jezelf :)
Herman

Herman zegt:
Het was lekker, maar 2 dl ketjap leek me wat veel.
frits

frits zegt:
Bij toeval dit recept hier gevonden, heb het gemaakt, kon het alleen niet laten om er sweet chilli sauce (mango & ananas)toe te voegen,'t ruikt heerlijk met die welriekende geur van knoflook, straks van gaan genieten.
ria

ria zegt:
Heb het gisteren gemaakt en was heerlijk.:p
Sylvia

Sylvia zegt:
Dat was lekker! Voor herhaling vatbaar:p:p:
Sandra

Sandra zegt:
Het ligt nu in de pan, het ruikt heerlijk.;) alvast bedankt.
Eric

Eric zegt:
Heb het gemaakt.Erug lekker:D
Kees Visser

Kees Visser zegt:
Het is naar mijn mening veel lekkerder om die hamlappen uren te laten sudderen op een zeer laag pitje, type petroleumstel