Recept
« Terug naar recepten
					
						Hamlapjes in ketjapsaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hamlapjes in ketjapsaus
Een heerlijk hamlapjes in ketjapsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									L Broers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hamlapjes in ketjapsaus te bereiden
 Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in dunne reepjes. Schil het stukje gemberwortel en snijd het in plakjes en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook goudkleurig en geurig. Voeg dan de gember en de blokjes vlees toe en roerbak 1 a 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gesneden rode peper toe en de ketjap. Draai de warmtebron laag en laat het vlees in 15-20 gaar sudderen. Voeg tussentijds een scheutje water toe en roer zo nu en dan even om.
									Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook goudkleurig en geurig. Voeg dan de gember en de blokjes vlees toe en roerbak 1 a 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gesneden rode peper toe en de ketjap. Draai de warmtebron laag en laat het vlees in 15-20 gaar sudderen. Voeg tussentijds een scheutje water toe en roer zo nu en dan even om.
                    
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij