KookJij

Hamburger met knolraapjes

Een heerlijk hamburger met knolraapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamburger met knolraapjes te bereiden

Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat het broodje even weken in wat lauwwarm water. Knijp het goed uit.


Meng het gehakt met het geweekte brood, de ui, de knoflook en het ei. Kruid met zout en peper.


Voeg er paneermeel aan toe tot het mengsel stevig genoeg is om 4 burgers te vormen. Bak ze goudbruin in de vetstof.


Schil de raapjes, snij ze in 'frieten'. Stoof ze 5 minuten in de boter. Voeg er dan de suiker en het bouillonpoeder aan toe. Dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.


Bestrooi de raapjes met bloem en roer er de room door. Laat wat inkoken en breng op smaak met zout en peper.


Serveer de hamburgers bij de knolraapjes, en werk af met gehakte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk gerechtje, en met opgebakken aardappelen... de herfst is begonnen :);):p