KookJij

Grootmoeders aardappelsoep

Een heerlijk grootmoeders aardappelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grootmoeders aardappelsoep te bereiden

Schil en was de aardappelen en snijd de aardappelen in blokjes.
Kook de aardappelen zo gaar tot dat ze gemakkelijk te pureren zijn (voortdurend roeren tegen aanbranden).
Snijd ondertussen de prei-winterpeen-en de uien in ringen. Doe de groenten, met de bouillonblokjes in een pan met 1½ ltr. water en laat deze heel gaar koken. Bak de spekdobbelsteentjes in het eigen vet totdat ze licht bruin zijn en haal ze van de warmtebron. Snijd nu de rookworsten in plakjes van 0,5 mm.. Als de aardappelen zijn gepureerd, schep de groenten uit de pan en voeg die aan de aardappelen toe tezamen met de spekjes. Roer goed door en op smaak brengen met zout en peper. Als de soep te dik is ingekookt voeg je het kooknat van de groente toe tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de plakjes rookworst toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

m van zitteren

m van zitteren zegt:
ongeveer 4 liter water , en dan de aardappelen laten koken tot ze gemakkelijk pureerbaar zijn Daarna alle ingrediënten toevoegen en naar smaak water peper en zout toevoegen
Hermanna

Hermanna zegt:
Hoeveel water moet ik voor de aardappels dan opzetten
Liske

Liske zegt:
0,5mm lijkt me inderdaad erg flinterdun ja!! (Is een halve mm!)
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Mia, lijkt mij heerlijk voor in de winter en dus ga ik jouw recept halveren en proberen. Moeten de rookworsten flinterdun worden gesneden of moet het plakjes van 5mm of 0,5cm zijn? Groetjes, Ellebel
mia7

mia7 zegt:
@Liske, is wel op 7 l water. Spekjes zou ik voor ons zelf wel minder doen. En zou je dan geen kruidenblokjes of verse kruiden in plaats van bouillonblokjes doen. Dan wordt het, lijkt me nog zouter. Ja, het is een echt grootmoeders recept. Vroeger zorgde men voor een goede binding, voor de hardwerkende mannen op het land.:)
Groetjes Mia
Liske

Liske zegt:
5 kg aardappelen lijkt me wat veel. Foutje? Verder lijkt deze soep me wel lekker, hoewel je toch moet uitkijken dat ze niet te zout wordt met zoveel spekjes en rookworst, en dan ook nog 2 bouillonblokken.