KookJij

Recept voor Groentestoofpot met verse worst

Verse worst wordt wel eens verward met braadworst, echter in verse worst zit altijd rauw vlees. Een heerlijk gerecht met een verse worst als ingredient.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: receptenweb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Snijd intussen de verse worst in stukken van circa 4 centimeter. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. 
  2. Schep de stukken verse worst door het spek en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin. Snijd de groene kool in grove repen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. 
  3. Schep de uien, wortel, kool en aardappels door het vlees en bak ze al omscheppend circa 4 minuten mee. 
  4. Roer achtereenvolgens de mosterd, tijm, bouillonpoeder en pils erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
  5. Stoof de groenten met de deksel schuin op de pan in circa 10 minuten zachtjes gaar. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik krijg aardappel niet in 10 min. gaar! Maar het lijkt me wel lekker, misschien een idee om de aardappel even voor te koken. Ik heb nu een verse worst met Hongaarse kruiden in huis. In plaats van wortel doe ik er een rode paprika door. Ook een beetje Hongaars. Groetjes Els