KookJij

Groene voorjaarstaart met yoghurt

Een heerlijk groene voorjaarstaart met yoghurt recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Margriet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene voorjaarstaart met yoghurt te bereiden

Verwarm de oven de oven voor op 200 graden
(Heteluchtoven op 180 graden)

Blancheer de groenten 4 minuten in water met zout en giet af.
Verhit de olie en fruit hierin de ui op laag vuur.
Klop de eieren los met de yoghurt, roer de kaas erdoor en breng op smaak moet zout en peper.

Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede
met het deeg en bestrijk het dun met tapenade..
Verdeel eerst de ui en daarna de groenten over de bodem en schenk het eimengsel erin.
Laat de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Druppel er vlak voor het serveren nog wat olie over.

Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)

Lekker met een groene salade van bijvoorbeeld
veldsla en/of rucola, besprenkeld met extra vergine
olijfolie en balsamicoazijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

y.frencken

y.frencken zegt:
Hallo,

Kunt U iets aanpassen, denk dat er iets mis gegaan :
Land herkomst : niets ingevuld, nu staat er Afrika ? Moet zijn Griekenland
Had vermeld dat het een hoofdgerecht kon zijn of voorgerecht en niet staat er BBQ + Grillen
en als tweede Gebak ?
Dit heb ik niet zo ingevuld ??
Kunt U dit s.v.p. aanpassen ?
Bedankt en gr Yvonne