KookJij

Groene Smoothie

Een heerlijk groene smoothie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Internet en Sandra Dool
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene Smoothie te bereiden

Was enkele blaadjes sla,
Was de appel en verwijder het klokhuis.
Schil de sinaasappel.
Meng het in een foodprocessor tot een homogene smurrie.
Voeg zo nodig wat water toe.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik las een artikel over groene smoothies, (zie verder bij opmerking) ben enthousiast aan de slag gegaan, maar de smaak viel tegen., Van Sandra Dool (ook kookjij) heb ik begrepen het langzaam op te bouwen en dat sommige vruchten, waar onder sinaasappel, de (groene) smaak van de sla meer maskeren dan anderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sandra Dool

Sandra Dool zegt:
Ja ik zag het Hans haha maar ik vind het hartstikke leuk! Een blad boerenkool, groenekool etc kun je best om je vinger winden toch? Ik zeg altijd alles mag maar wel met mate. De afwisseling is de truc. Ik zou wel de harde kern eruit snijden.:)
hns

hns zegt:
Hoi Sandra
Heb je naam 'misbruikt'in het recept, maar een deel van de input kwam van jou. Heb begrepen dat de meest gezonde groenten voor in de smoothie zijn die je 'om je vinger kan winden', dus geen hardere soorten zoals kool. Is dat ook echt zo? grten Hans:):)
Sandra Dool

Sandra Dool zegt:
Groene smoothie`s zijn heel gezond! Varieer zoveel mogelijk en ontdek je eigen smaak. Spinazie, andijvie, sla, groene kool etc. alles kan erin! Heb je een restje groente over....hup in de blender met fruit dat je lekker vind voila! eventeel beetje joghurt maakt niet uit expirimenteer. Eet/drink smakelijk.;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Ik lees steeds vaker dingen over smoothies.... Ik denk dat ik hier ook maar eens mee aan de slag moet gaan :) Ben heel benieuwd hoe het nu eigenlijk smaakt... Heb het nog nooit gehad!