Recept
« Terug naar recepten
Gratin van aardappelen en groentes
PT120M
Gratin van aardappelen en groentes
Een heerlijk gratin van aardappelen en groentes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mrooijer.web-log
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin van aardappelen en groentes te bereiden
Het kan heel goed met andere groentes -- Gordon heeft knolselderie in plaats van de wortel.
Neem een grote ovenschaal. Maak van bakpapier een bovenkant die net zal passen in de ovenschaal. Doe 2 eetlepels olie in de bodem van de schaal.
Daarin de helft van de aardappelen. Dan de helft van de salie en de helft van de kaas. Daarop de groentes en weer de helft van de salie en de kaas. Tenslotte de rest van de aardappelen. Bestrooi steeds de aardappelen met wat zout en peper. Giet de 1,5 dl water over het gerecht heen.
De derde eetlepel olie gaat op het stukje bakpapier, dat met olie naar beneden de schaal een beetje moet afsluiten. Sluit het af, eerst met het bakpapier en dan heel grondig met aluminium folie.
Laat het 90 minuten (ja, 90 dus -- dit is slow cooking) garen in de oven op 180 graden. Na de 90 minuten haal je de top van bakpapier en folie er af en gril je de top laag van de aardappelen nog even, en dan ziet het er uit zoals de foto.
Ik had het zo goed afgesloten dat een halve dl water ook wel genoeg was geweest. Maar verder smullen. En let op de salie: dat is echt de smaakmaker in dit recept.
Neem een grote ovenschaal. Maak van bakpapier een bovenkant die net zal passen in de ovenschaal. Doe 2 eetlepels olie in de bodem van de schaal.
Daarin de helft van de aardappelen. Dan de helft van de salie en de helft van de kaas. Daarop de groentes en weer de helft van de salie en de kaas. Tenslotte de rest van de aardappelen. Bestrooi steeds de aardappelen met wat zout en peper. Giet de 1,5 dl water over het gerecht heen.
De derde eetlepel olie gaat op het stukje bakpapier, dat met olie naar beneden de schaal een beetje moet afsluiten. Sluit het af, eerst met het bakpapier en dan heel grondig met aluminium folie.
Laat het 90 minuten (ja, 90 dus -- dit is slow cooking) garen in de oven op 180 graden. Na de 90 minuten haal je de top van bakpapier en folie er af en gril je de top laag van de aardappelen nog even, en dan ziet het er uit zoals de foto.
Ik had het zo goed afgesloten dat een halve dl water ook wel genoeg was geweest. Maar verder smullen. En let op de salie: dat is echt de smaakmaker in dit recept.
slaatje zegt: