Recept
« Terug naar recepten
					
						Granita van bananenlikeur
						PT240M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Granita van bananenlikeur
Een heerlijk granita van bananenlikeur recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Ronny Henri Szostek
								
																
									Bereidingstijd:
									 240 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											16
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Onbekend
								
																																
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Granita van bananenlikeur te bereiden
Breng het water en de suiker samen aan de kook en laat ongeroerd 5 minuten zachtjes doorkoken. 
Haal van het vuur en roer de bananenlikuur en het sap van een halve citroen erdoor en zet het geheel in een koud-water-bad.
Als het mengsel voldoende afgekoeld is plaats je het mengsel in een bij voorkeur plastiek bakje en daarna in de deipvries.
Haal gedurende 4 uur, elk half uur de granita uit de diepvries en roer met een klopper of een vork alles om, om zo ijskristallen te voorkomen.
Na 4 uur is de granita klaar.
Zet de granita terug in de diepvries tot gebruik.
Indien de granita toch hard is en moeilijk te scheppen zou zijn, kun je de granita in een mixmachine plaatsen om hem zo te verpulveren.
Serveer de bananengranita in een coupe of wijnglas en plaats boven het glas een brochette van banaan, gedrenkt in pisang ambon. (laat wel voldoende uitlekken).
									Haal van het vuur en roer de bananenlikuur en het sap van een halve citroen erdoor en zet het geheel in een koud-water-bad.
Als het mengsel voldoende afgekoeld is plaats je het mengsel in een bij voorkeur plastiek bakje en daarna in de deipvries.
Haal gedurende 4 uur, elk half uur de granita uit de diepvries en roer met een klopper of een vork alles om, om zo ijskristallen te voorkomen.
Na 4 uur is de granita klaar.
Zet de granita terug in de diepvries tot gebruik.
Indien de granita toch hard is en moeilijk te scheppen zou zijn, kun je de granita in een mixmachine plaatsen om hem zo te verpulveren.
Serveer de bananengranita in een coupe of wijnglas en plaats boven het glas een brochette van banaan, gedrenkt in pisang ambon. (laat wel voldoende uitlekken).
 
                    
 
					 
									
wilma zegt: