KookJij

Goedkope aspergesoep

Een heerlijk goedkope aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goedkope aspergesoep te bereiden

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Kook de asperges gaar en voeg bouillontablet toe. Zeef het kookvocht en houd de aspergestukjes apart.

Smelt de boter in de pan en roer de bloem er in een keer door. Laat de roux onder af en toe roeren 2-3 min. pruttelen op laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren.

Schenk een 1/3 deel van het kookvocht toe een de roux. Draai het vuur hoog en roer tot het mengsel kookt en glad gebonden is. Schenk er al roerend de rest van het kookvocht bij. Laat de soep op een laag vuur 5 min. doorkoken. Roer af en toe.

Voeg de aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper en roer de room erdoor.

Mijn kookverhaal ([email protected] van den Heuvel)


(Zelf maak ik de soep door de aspergeschillen en afvalstukjes te koken en een nacht te laten trekken. Daarna verwijder ik de schillen en maak de stukjes met de blender fijn. Hier bereid ik mijn soep van en voeg prei en champignons toe. Overheerlijk soepje)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Ik heb een adres waar men de asperges kan kopen en ook laten schillen, dit kost niets extra. je kan dan de schillen mee naar huis krijgen, en dat doe ik dan ook altijd! deze soep is veel lekkerder dan die van "gewone" bouillon, er zit veel meer de echte aspergesmaak aan.
addie

addie zegt:
Lijkt me ook heel erg lekker. Zo zie je maar weer, het hoeft niet altijd duur en culinair te zijn.
kookgroet, Addie.
margriet

margriet zegt:
dit noemden wij vroeger armoesoep maar overheerlijk dit doe ik ook altijd als ik bloemkool overheb waar de hamkaas saus over zit een litertje bouillon de bloemkool restje er door de blender er op en smullen maar