KookJij

Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht

Dit curieuze recept komt niet van mezelf maar van een echte Italiaanse pastablog (The Pasta Project). Dit recept voor kaneelboter-gnocchi (spreek uit njokkie) dateert uit de Renaissance en is een traditioneel carnavalgerecht in Veneto. Er zijn een aantal versies van dit recept in verschillende delen van de regio. Deze is het eenvoudigste. Op veel plaatsen voegen ze geraspte kaas toe, zoals Parmigiano Reggiano. Andere recepten bevatten dan weer rozijnen. Soms worden de gnocchi gemaakt van pompoen of zoete aardappel en soms wordt er ook een tomatensaus bij geserveerd. In Italië wordt het op traditionele wijze als voorgerecht geserveerd. Ik vind het persoonlijk meer een nagerecht zoals je in sommige restaurants wel eens met een pizza Nutella ziet. Ik heb het daarom ook bij de nagerechten ingedeeld.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: The Pasta Project
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht te bereiden

  1. Breng water aan de kook en kook hierin de gnocchi (ze zijn gaar als ze boven komen drijven).
  2. Smelt in een andere pan de boter en voeg als de boter is gesmolten de kaneel toe, roer goed door totdat je een zachte saus hebt.
  3. Schep de gnocchi die boven komen drijven met een schuimspaan uit de pan en doe ze rechtstreeks in de boter/kaneelsaus.
  4. Schep alles in een schaal en garneer eventueel met een kaneelstokje.
  5. Serveer er bruine basterdsuiker en eventueel naar wens geraspt Parmezaanse kaas bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst