KookJij

Ghanese kip

Een heerlijk ghanese kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ghanese kip te bereiden

Snij het haantje in 4 stukken. Hak de sjalotjes fijn. Schil de aubergines en snij ze in fijne reepjes. Hak of maal de pindanootjes fijn. Kleur de stukken haan in boter en olie en spijs met peper en zout. Bestrooi met de bloem en roer het goed om gedurende een paar minuten. Haal de stukken haan uit de pan en houd die warm. Giet de witte wijn in de pan en schraap alle aanbaksel los van de bodem. Voeg de kippenbouillon toe en laat eventjes inkoken. Zeef en overgiet er de stukken haan mee. Voeg er de sjalot, knoflook, het kruidenbundeltje, de aubergines en de pinda's aan toe en meng goed. Sluit de pan en laat 40 minuten smoren. Haal de stukken haan en zoveel mogelijk garnituur uit de pan en schik deze op een schotel. Verwijder het kruidenbundeltje en kook de saus sterk in. Nappeer de stukken haan rijkelijk met de saus. Serveer met gekookte rijst en gefrituurde schijfjes bakbanaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst