Ik heb een poging gedaan om het na te maken. Heerlijk. En
bovendien een ideaal gerecht om groente restjes nu eens niet in een soep
te laten verdwijnen, maar als bijgrecht in de wok.
Wel heb ik diverse groente eerst even geblancheerd, zodat alle groente
eenzelfde bite heeft.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt
Enkele weken geleden aten we in restaurant De Ark in Maarheeze een
voortreffelijk diner. Dit restaurant wordt gerund door 2 mannen. De een
bedient de bar en de ander fungeert als kok en kelner. De warme groente,
die we bij het hoofdgerecht geserveerd kregen vonden we verrukkelijk. Ik
maakte daar een positieve opmerking over naar de kok. Glunderend
vertelde hij me, dat alles werd gewokt en het ( geheime) ingrediënt een
scheutje Chilisaus was.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt te bereiden
- Breng water aan de kook en los er het halve bouillonblokje in op. Blancheer de wortel en sperzieboontjes enkele minuten. Voeg dan de peultjes toe. Blancheer enkele minuten mee.
- Giet alles in een zeef, MAAR VANG HET VOCHT OP, DIT HEEFT VEEL SMAAK.
- Bewaar het vocht en spoel de groente koud.
- Laat uitlekken en zet opzij.
- Verhit 1 el olie en de boter in een wok .
- Voeg ui toe en even later de knoflook. Vervolgens de komkommer en de paprika. Wok, totdat de groente voor jou de juiste bite heeft.
- Voeg dan de geblancheerde groente toe en wok ook deze nog enkele minuten mee. Blus met wat blancheervocht en voeg een kneep Chilisaus naar smaak toe.
- Roer er de taugé door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveertip Lekker bij vlees en vis of rijstgerechten.
 
                    





 
					
