KookJij

Gewokte noodles met sesam, nobashigarnaal en gember

Een heerlijk gewokte noodles met sesam, nobashigarnaal en gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: claudia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte noodles met sesam, nobashigarnaal en gember te bereiden

1. Kook de noodles volgens de verpakking beetgaar in gezouten water.
2. Versnipper de gember, de look en de chilipeper en doe alles samen in een bol kommetje.
3. Neem de shiitakes, maak ze schoon en laat ze vooral in hun geheel.
4. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
5. Hak de koriander fijn.
6. Verhit de sesamolie samen met de arachideolie in een wokpan. Leng sesamolie altijd aan met arachideolie omdat de smaak anders te sterk is.
7. Bak nu de mengeling aan van gember, look en chili.
8. Voeg de shiitakes toe.
9. Voeg ook de broccoliroosjes toe en laat roerbakken.
10. Vervolgens de nobashigarnalen en ook verder laten roerbakken.
11. Voeg nu achtereenvolgens de gembersiroop, de vissaus en de sojasaus toe.
12. Roer de gekookte noodles door de wokmengeling en blijf goed
omroeren.
13 Voeg de groene kruiden toe samen met de lente-ui.
14 Bestrooi het geheel met de sesamzaadjes.
Serveer met houten stokjes. Steek de stokjes nooit in het gerecht, leg ze er altijd naast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst