Recept
« Terug naar recepten
Gevulde varkensrolletjes
PT30M
Gevulde varkensrolletjes
Een heerlijk gevulde varkensrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde varkensrolletjes te bereiden
Spoel de varkensschnitzels onder koud water af en dep ze droog. Pers het teentje knoflook. Bestrooi de schnitzel met zout en peper en wrijf ze in met knoflook. Selecteer en was de spinazie. Blancheer de spinazie ca. 1 minuut in kokend water en laat hem goed uilekken. Pel de ui en hak hem fijn. Laat 50 gr. boter smelten en fruit daarin de ui. Voeg de spinazie toe, laat hem 3 minuten stoven en breng hem met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Verdeel de spinazie gelijkmatig over de schnitzels. Verdeel de rauwe braadworstmassa over de spinazie. Rol de schnitzels op, maak ze met houten prikkers vast en breng ze op smaak met zout en peper. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in plakjes. Laat de resterende boter smelten en braad de rolletjes kort aan alle kanten.
Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Blus het geheel af met witte wijn en voeg de slagroom toe. Laat de rolletjes op matig vuur in 20 minuten gaar smoren. Neem ze uit de pan, verwijder de prikkertjes en zet de rolletjes warm weg.
Laat de saus romig inkoken, breng hem op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Serveer de rolletjes met de saus.
Verdeel de spinazie gelijkmatig over de schnitzels. Verdeel de rauwe braadworstmassa over de spinazie. Rol de schnitzels op, maak ze met houten prikkers vast en breng ze op smaak met zout en peper. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in plakjes. Laat de resterende boter smelten en braad de rolletjes kort aan alle kanten.
Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Blus het geheel af met witte wijn en voeg de slagroom toe. Laat de rolletjes op matig vuur in 20 minuten gaar smoren. Neem ze uit de pan, verwijder de prikkertjes en zet de rolletjes warm weg.
Laat de saus romig inkoken, breng hem op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Serveer de rolletjes met de saus.
Hans zegt: