KookJij

Recept voor Gevulde speculaasbavarois

Een heerlijk gevulde speculaasbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Taartbodem:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bep den hartog

bep den hartog zegt:
het lijkt me een heerlijke taart, zeker van plan om de taart te maken.
Tashka

Tashka zegt:
Dankjewel! Kan ik het morgen maken ;)
Tashka

Tashka zegt:
Wat bedoel je met 21/2 deciliter??
bruce

bruce zegt:
Ik ga het maken op 5 december!! Zin in!
nouki

nouki zegt:
Ga het vanavond als de kinderen op bed liggen proberen te maken maar heb er nu al zin in:$:p;)
lou

lou zegt:
ziet er lekker uit
Anna

Anna zegt:
Voor beide geldt: 2 en halve deciliter.
Eet smakelijk!
borgje

borgje zegt:
hallo ik snap niet goed wat je bedoeld met 21/2 melk en die 21/2 finesse voor koken wat is de juiste hoeveelheid danku
Erna

Erna zegt:
Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik hoop alleen dat de bavarois hard genoeg wordt!!!;)
Bep

Bep zegt:
Dit lijkt me erg lekker maar wel bij de koffie.Als dessert lijkt het me te machtig zo na de maaltijd.Ga hetzeker maken.:p