KookJij

Gevulde slanestjes

Een heerlijk gevulde slanestjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde slanestjes te bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes.Maak een marinade van 1 eetlepel olie 3 teentjes knoflook en 1 takje rozemarijn.Laat de kip 3 uur marineren en draai de blokjes vervolgens door de gehaktmolen.Roer of kneed er het in melk geweekte witbrood,1 eetlepel olie,wat gehakte peterselie en wat tijm en rozemarijn doorheen.Zet het kipmengsel even opzij.Verwarm ondertussen in een vuurvaste schaal 4 eetlepels olie,voeg 3 teentjes knoflook in de schil,de pijnboompitjes en 3 eetlepels in lauw water gewelde rozijnen toe.Maak de kroppen sla schoon en verdeel elke krop in 6 parten,strooi er wat zout overheen,zet een deksel op de pan en laat het geheel 5-10 minuten stoven,totdat de sla zacht is.Snijd de paprika in dunne reepjes en verdeel de reepjes over een met olie bestreken bakplaat.Maak met behulp van een ring 6 nestjes van sla(in elk nestje gaan 2 uitgelekte parten gestoofde kropsla)en leg ze op de bakplaat,schep de kipvulling erin en zet de plaat ongeveer 15 minuten in de oven op 190 graden.Serveer met het kooknat van de sla,dat u ondertussen hebt laten inkoken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Sorry,dit moet je onder het kipmengsel roeren,voordat je het kipmengsel in de ring schept.Groetjes Marijke
Ton Kneepkens

Ton Kneepkens zegt:
U verwarmd in een vuurvaste schaal olie, knoflook en de pijnboompitten met het water en rozujnen maar verder in het recept komt het niet meer terug. Waar blijft het dan Groetjes Ton