KookJij

Gevulde savooiekoolbladen met gehakt

Een heerlijk gevulde savooiekoolbladen met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: nav recept van Mijnreceptenboek.nl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde savooiekoolbladen met gehakt te bereiden

Breek 3 bladen van de kool en was ze.
Kook deze 10 minuten in ruim water en laat ze goed uitlekken.
Maak het gehakt met peper en de zongedroogde tomaatmix, pestoposto aan en verdeel het in 3 rolletjes.
Bak de rolletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
Leg de rolletjes op de koolbladeren rol het leuk op.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet af met een scheutje azijn en wat oestersaus.
Giet dit over de rolletjes.
Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af, schuif de schaal in een op 220 graden C. voorverwarmde oven en bak de rolletjes 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Waarom 137 gram gehakt??? Nou gewoon omdat dat zo uitkwam toen ik het in porties ging verdelen….
Echt een bijzonder lekker gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Ik heb er van gesmuld!!!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmmmm, bij mijn favorieten. Lijkt me heerlijk, Gea! :-)