KookJij

Gevogelte roomsoep met reepjes maiskip (zie opm)

Een heerlijk gevogelte roomsoep met reepjes maiskip (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevogelte roomsoep met reepjes maiskip (zie opm) te bereiden

Snijd de sjalotjes in stukken.
Zet deze aan in de boter.
Let op dat ze niet verkleuren.
Voeg de bloem toe en laat dit enkele seconden garen, zodat de soep straks niet bloemig smaakt.
Het mengsel mag nog steeds niet verkleuren.
Voeg de laurier en foelie toe en blus het geheel af met de gevogeltebouillon en de room.
Laat dit ongeveer een half uur trekken.
Ondertussen af en toe roeren.
Giet het mengsel door een fijne zeef.
Bestrooi de maiskipfilets met peper en zout.
Gaar ze ongeveer 12 min. in een oven op 180 graden C. totdat ze net gaar zijn.
Laat de kip een beetje afkoelen en snijd het in reepjes.
Doe de ingredienten voor de pesto in een keukenmachine en maak er een gladde massa van.
Breng deze massa op smaak met peper en zout.
Meng de reepjes kip door de sla en garneer hiermee de soep.
SERVEERTIP:
Maak de soep schuimend met behulp van een staafmixer.
Serveer er eventueel soepstengels bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst