KookJij

Gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn

Een heerlijk gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: koksgilde
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn te bereiden

Wontonvellen ontdooien en onder natte theedoek leggen (om uitdrogen te voorkomen).
Zalmfilet met de aangegeven ingrediënten in de blender of keukenmachine pureren.
Theelepel vulling op wontonvelletjes leggen en buideltjes dichtvouwen. Vulling moet nog te zien zijn.
Voor de saus:

Uien grof snijden en in pan met witte wijn en noilly prat inkoken tot bijna niets.
Visbouillon toevoegen en inkoken tot de helft. Daarna slagroom toevoegen en eveneens inkoken tot gebonden saus.
Saus zeven en op smaak brengen met kreeftpasta, rood pepertje en zwarte peper uit de molen.
In stoompan zalmbuideltjes 5 tot 6 minuten stomen.
Presentatie
Saus op bord druppelen. Daarop zalmbuideltjes eventueel dichtgebonden met sliertje bieslook of garneren met takje kervel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Henk,
Ik denk dat je daarvoor bij een vis- specialzaak moet zijn.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Henk

Henk zegt:
Hallo, Kan iemand winkels noemen waar ik kreeftenpasta kan kopen? Kon het vandaag niet vinden bij AH of Bas/Dircks.
jolande

jolande zegt:
Lekker.