KookJij

Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade

Een heerlijk gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade te bereiden

Pel in snipper de sjalotten fijn
Breng in een pan de sjalotten met de azijn aan de kook en laat het geheel inkoken tot nog 1/3 van het vocht over is.
Schep het schuim er met een lepel af.
Voeg het citroensap en de suiker toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot er een mooie marmalade ontstaat.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Bak de stukken ganzenlever in een koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide kanten mooi goudbruin.
Leg op de borden een bedje van veldsla.
Leg de gebakken ganzenlever daarop en schep op elke ganzenlever een lepel sjalottenmarmelade.
Garneer met gekarameliseerde appeltjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, veel succes met het koken.:);)m.v.g. Bert
Armin van Lunzen

Armin van Lunzen zegt:
Heerlijk gerechtje.