Recept
« Terug naar recepten
					
						Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade
Een heerlijk gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gesauteerde ganzenlever met sjalottenmarmelade te bereiden
 Pel in snipper de sjalotten fijn
Breng in een pan de sjalotten met de azijn aan de kook en laat het geheel inkoken tot nog 1/3 van het vocht over is.
Schep het schuim er met een lepel af.
Voeg het citroensap en de suiker toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot er een mooie marmalade ontstaat.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Bak de stukken ganzenlever in een koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide kanten mooi goudbruin.
Leg op de borden een bedje van veldsla.
Leg de gebakken ganzenlever daarop en schep op elke ganzenlever een lepel sjalottenmarmelade.
Garneer met gekarameliseerde appeltjes
									Breng in een pan de sjalotten met de azijn aan de kook en laat het geheel inkoken tot nog 1/3 van het vocht over is.
Schep het schuim er met een lepel af.
Voeg het citroensap en de suiker toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot er een mooie marmalade ontstaat.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Bak de stukken ganzenlever in een koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide kanten mooi goudbruin.
Leg op de borden een bedje van veldsla.
Leg de gebakken ganzenlever daarop en schep op elke ganzenlever een lepel sjalottenmarmelade.
Garneer met gekarameliseerde appeltjes
 
                    





 
					 
									
bertal zegt: