KookJij

geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing

Een heerlijk geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe geroosterde varkensribbetjes geglaceerd met honing te bereiden

Snij de ribbetjes los. Voor de marinade: Meng knoflook, lenteuitjes, cayennepeper, gember, azijn, sojasaus en honing in een niet metalen kom en voeg de varkensribbetjes toe en laat ze afgedekt 1,5 uur in de koelkast marineren. Laat de ribbetjes uitlekken en vang de marinade op. Rooster de ribbetjes op 170 graden tot ze goudbruin zijn en bedruip ze af en toe met ca 1/4 van de opgevangen marinade. De rest van de marinade in de pan en voeg de uien, peterselie, bouillon en citroensap toe. Vuur temperen en tot de helft laten inkoken. Pureer het mengsel met een staafmixer en voeg gesmolten boter toe (nog even pureren) en giet het mengsel over de ribbetjes wanneer ze worden geserveerd.(warm)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

leon

leon zegt:
:? er staat niet bij hoelang