Recept
« Terug naar recepten
					
						Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse peterselieolie en Parmaham
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse peterselieolie en Parmaham
Verrukkelijk zacht voorgerecht. Het recept was eigenlijk met  paling, maar hier niet te koop. Ook met gerookte forel een verrukkelijk voorgerecht
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Aangepast recept Allerhande 2-2005
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse peterselieolie en Parmaham te bereiden
- Gelatine in koud water weken.
- Bloemkool in kleine stukjes snijden.
- In steelpan boter smelten. Bloemkool op laag vuur hierin plm. 2 minuten bakken. Fond toevoegen. Aan de kook brengen. Bloemkool plm. 7 - 8 minuten koken tot fond is verdampt. Room toevoegen en tegen de kook aan verwarmen.
- Van vuur af goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen.
- Bloemkoolmengsel met staafmixer pureren. Laten afkoelen en overdoen in spuitzak. In koelkast laten opstijven.
- In droge koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen.
- Blaadjes peterselie plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Olie op smaak brengen met zout.
- Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen.
- Vis in 20 gelijke smalle stukjes snijden
-  Op elk bord 3 stukjes forel op gelijke afstand van elkaar leggen. Tussen de 
 vis bloemkoolmousse spuiten.
- Veldsla omscheppen met wat peterselie-olie.
- Veldsla op de bloemkoolmousse verdelen.
- Parmaham in stukjes erop leggen.
- Met rest forelfilet en peterselie-olie bord versieren. (zie foto)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een glaasje Chardonnay.
									 
                    





 
					
